Nintendo Switch'in İlk Yıl Satışları PS2'nin Rekorunu Kırdı

Switch'in satışları yüzleri güldürüyor

Japonya'daki ilk yıl satışlarında en hızlı satan konsol unvanı PlayStation 2'ye aitti. Ta ki bugüne kadar. Bugün açıklanan satış rakamlarıyla gördük ki PlayStation 2'nin rekoru resmi olarak Nintendo Switch tarafından kırıldı. Bu gerçekten de önemli bir sürpriz çünkü PlayStation 2 tüm dünyada tüm zamanların en başarılı konsollarından biri ve hala daha 155 milyonun üzerinde toplam satışla dünyanın en çok satan oyun konsolu olma unvanını da elinde bulunduruyor. Nintendo Switch'in ilk yılında bu denli bir rekora imza atması konsolun geleceği açısından da umut verici bir gelişme olarak düşünebilir.

Satış raporları eğlence sektöründeki pazar eğilimlerini inceleyen Japon firması Media Create'ten geldi. Buna göre Nintendo Switch ilk yılında tam 3,258,083 ünite satmış, önceki rekorun sahibi PlayStation 2'nin ilk yıl satışları ise 3,016,622 üniteydi. Tabi baştada söylediğim gibi bunlar sadece Japonya'daki satışlar ama konsol alanında, özellikle de Nintendo ve Sony'nin Japonya'da ne denli büyük bir pazarının olduğunu söylemeye gerek bile yok.

> Nintendo Switch Yakın Gelecekte Xbox One'a Yetişebilir Gibi

Hatta Media Create şöyle bir bilgi de yayınlamış. Nintendo Switch geçtiğimiz hafta Japonya'da 269,864 adet satmış. En yakın rakibi PlayStation 4'ün satışlarını neredeyse beşe katlamış Switch. Geçen hafta satılan PlayStation 4 sayısı ise 50,662.

Ay ay satış değerlerine baktığımızda Switch'in ilk ayında 524 bin sattığını, sonraysa stok kısıtlamaları nedeniyle satışların 150 - 200 bin arasında seyrettiğini görüyoruz. Bu Aralık ayı içerisindeyse şimdiye kadar 850bin Switch satılmış.

Nintendo günün birinde ülkemize de gereken önemi vermeye başlarsa hiç de fena olmaz aslında. Diğer ülkelerdeki rekorların yanında bizdeki rekorlardan ve satış rakamlarından bahsetmek hoş bir değişiklik olabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum