Nintendo Switch, Satışlarda Wii U’yu Solladı!

Satışlar son hız devam ediyor.

2017’nin satış anlamında çıktığından bugüne zirveyi bırakmayan Nintendo Switch, artık resmi olarak Nintendo Wii U’yu geçmiş durumda. 2017’nin Mart ayında çıkan Nintendo Switch, bir yıldan kısa bir sürede 14.8 milyon satarak 2012’nin sonlarında doğru çıkan Wii U’nun 13.5 milyonluk satışını yakaladı. 

Nintendo Switch’in başarısını daha öncelerde de dile getirmiştik. Önce Japonya’da tüm zamanların en iyi konsollarından biri olan PlayStation 2’den bir yıl içinde daha fazla satmayı başarmıştı, ardından Amerika’da oyun tarihinin en hızlı satan konsolu oldu. Nintendo da bu durumun beklediklerinden çk daha iyi olduğunu belirtmiş.

Nintendo Mart ayının sonunda bitecek mali yılında gelirlerinde özellikle Switch’in satışları sayesinde %33.3’lük bir artış öngörüyor. Bu da yaklaşık olarak 1.47 milyar dolara denk geliyor. 

> Stardew Valley 2017'nin En Çok İndirilen Switch Oyunu Oldu 

En çok satan Nintendo Switch oyunu 9 milyon ile Super Mario Odyssey, ikinci sırada 7.33 milyonla Mario Kart 8 Deluxe, üçüncü sırada ise 6.7 milyon kopya ile Legend of Zelda: Breath of the Wild yer alıyor. Nintendo’nun bu büyük başarısı yıl içerisinde devam edecek mi göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum