Advertisement

Nintendo ve Sony'nin Kayıp Çocuğu Ortaya Çıktı

Karşınızda Nintendo Playstation!

Yaşı yeten ya da Game Dev Tycoon oynamış olanlar Sony ve Nintendo arasındaki konsol muhabbetini biliyorlardır. İki büyük firmanın rekabeti aslında bir ortaklık ile başlamıştı.

1991 yılında Sony ve Nintendo hem CD hem de kartuş çalıştıran bir konsol üzerinde çalışıyordu. Fakat Nintendo belki de yüzyılın çalımını atarak Philips ile anlaştı. Böylece Sony de bu teknoloji ile Playstation'ı karşımıza çıkarttı.

Bu proje hakkında çok konuşuldu, hala da konuşulur. Fakat bugüne kadar kimse bu konsolu tanıtımlar haricinde görmedi. Çoğu başarılı hibrid çalışmalar, özel üretim SNES Playstationlar vardı. Fakat artık bu "efsanevi" konsolun gerçeğini görebiliriz.

Fotoğrafları paylaşan kişinin dediğine göre babasının ortaklarından Olaf adında biri Nintendo için çalışıyormuş. Babası iflas edince ofisini boşalttığı sırada kolilediği eşyalar arasında SNES Playstation da varmış ve bugüne kadar hiç kimsenin aklına o kolileri açmak gelmemiş. Bahsedilen Olaf adlı kişi büyük ihtimalle bu projenin prodüksyon şeflerinden biri olan Olaf Olafsson. Sony tarafından Nintendo içerisinde görevlendirilen kişilerden biri. 

snesps1

snesps2

snesps4

Sanırım kimsenin bu evliliğin başarsızlıkla sonuçlanmasından dolayı mutsuz değildir. Hem Nintendo hem de Sony, senelerdir hayatımıza konsolları ve oyunları ile neşe katıyorlar. İyi ki yürümemiş, iyi ki Nintendo çalımı atmış..

YORUMLAR
Parolamı Unuttum