Nisan'da Ne Oynasak?

JRPG dolu bir ay

2020 yılı dünyamız için pek hayırlı başlamış olmasa da oyun dünyasında işler oldukça iyi gidiyor. Half-Life: Alyx, Animal Crossing: New Horizons, Ori and the Will of the Wisps, Mount & Banner II: Bannerlord derken oldukça hareketli bir Mart ayını arkamızda bırakmış durumdayız. Karantina durumu hepimizi evlerimize kilitlemiş durumdayken yeni oyunlara hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var. Bu sebeple Nisan ayında bizleri bekleyen oyunları sizler için listeledik.

Resident Evil 3 Remake (PC, Xbox One, PS4) – 3 Nisan

Dürüst olmak gerekirse Nisan ayı nicelik bakımından Mart ayına yetişemeyecek gibi görünüyor ama yine de bizi heyecanlandıracak isimler bu ayda da mevcut. Geçtiğimiz sene Capcom’un başarılı “yeniden diriltme” operasyonu olan Resident Evil 2 Remake, oldukça büyük bir ses getirmişti. Remake oyunlara olan bakışı değiştirmeyi başaran firma, serinin bir diğer sevilen oyunu Resident Evil 3’ü de makyaj işleminden geçiriyor.

Şimdilerde demosunu oynayabileceğiniz oyun hakkında elimizde bol bol bilgi var. RE 2 Remastered’da olduğu gibi Capcom, oyunun sadece grafiklerini değil motorunu da yenileyecek. Gelecek yenilikler arasında en önemlisi yeni “kaçınma” mekaniği olacak. Bu sayede zombilerden sıyrılabilecek ve aranıza mesafe koyabileceksiniz. Bununla birlikte Combat Knife’ın dayanıklılığı da sınırsız hale getirilmiş. Yani bıçakla oyunu bitirmek mümkün hale gelmiş durumda.

Resident Evil 3’ün alametifarikası olan Nemesis de Mr. X gibi tüm oyunca peşimizde dolanmak üzere geri dönüyor. HD grafikler ile peşimizden bir saniye bile ayrılmayacak olan karakterimiz, bize korku dolu anlar yaşatacak.


Final Fantasy 7 Remake (PS4) – 10 Nisan

E3 2015’in, tarihin en ilginç tepkilerine ev sahipliği yapmasının sebebi Final Fantasy 7 Remake olmuştu. Açıklanmasının üzerinden tam 5 sene geçen oyun sonunda çıkış yapmaya hazırlanıyor. Kimilerimizin ezbere bildiği hikayeyi çok daha geniş ve modern bir şekilde anlatacak olan oyun, tamamen yenilenen dövüş sistemi ile de farklı bir deneyim vadediyor.

Evet, yanlış duymadınız. Sıra tabanlı dövüş sistemi tamamen değişiyor. Eğer bugüne kadar herhangi bir oynanış videosu izlemediyseniz bu durum sizin için sürpriz olabilir. Yine de aramıza katılma vaktinizin geldiğini düşünüyor ve yeni sistemden bahsetmeye başlıyorum. JRPG türünün olmazsa olmaz sistemlerinden olan sıra tabanlı dövüş sistemi, yerini çok daha aktif bir sisteme bırakıyor. Bu yeni sistem, Final Fantasy XV ve Kingdom Hearts 3’ün sistemlerini tek bir potada eritmiş. Saldırı esnasında tek bir tuşa basarak yeteneklerinizi kullanabiliyor ya da yine tek bir tuşla partinizdeki diğer karakterlere geçiş yapabiliyorsunuz. Yeni sistem kulağa oldukça karışık geliyor olsa da oyunu oynama şansına erişen herkesin bu mekaniklere tam not verdiğini de belirtmek gerek.

Final Fantasy 7 Remake, farklı parçalara bölünerek piyasaya çıkış yapacak. İlk parça sadece oyunun ilk bölgesi olan Midgar’da geçecek.

Trials of Mana (PC, PS4, Switch) – 24 Nisan

Square Enix ekibinin remake oyunlarından bir diğeri olan Trials of Mana da JRPG açlığını gidermek isteyenler için Nisan ayının yıldızlarından olacak. 1995 yılında NES için üretilen fakat Japonya dışına asla çıkmayan Seiken Densetsu 3’ün HD Remake versiyonu, şimdiden serinin hayranlarını heyecanlandırmışa benziyor.

Trials of Mana’nın temelinde, her biri farklı hikayelere sahip 6 farklı karakter yatıyor. Oyunun başında bu altı karakter arasından üçünü partinize ekleyerek hikayelerini tamamlayabiliyorsunuz. Dışarıda kalan diğer üç karakter de etkileşime girebileceğiniz NPC’ler haline dönüşüyor. Her karakterin hikayesini merak edenler için oyunu yeniden oynama isteği de artıyor.

Buna ek olarak dünyanın genelinde de ilginç bir hikaye mevcut. Karanlığa gömülen dünyamızı kurtarmak için savaşan Goddess of Mana, Benevodons adı verilen sekiz canavarı Mana Taşları’nın içerisine kilitlemeyi başarıyor. Savaştan sonra tanrıçanın güçten düşmesini fırsat bilen kişiler ise bu taşların gücünü kendisine almaya çalışıyor. İşte tam da burada bizim kahramanlarımız devreye giriyor.

Bakalım Trials of Mana JRPG topluluğunun sevdiği oyunlar arasına girebilecek mi?

Gears Tactics (PC) – 28 Nisan

Gears of War serisi uzun süredir hayatımızda. Kimilerinin nihai bir shooter oyunu olduğunu iddia ettiği oyun, ilk kez bu kalıpların dışarısına çıkmaya hazırlanıyor. X-Com benzeri sıra tabanlı bir strateji oyunu olacak Gears Tactics, ilginç hikayesi ve yenilikçi mekanikleri ile dikkat çekecek.

Aynı bu tarzdaki diğer oyunlar gibi Gears Tactics de RYO ögeleri içerecek. Her savaşta karakterleriniz seviye atlayarak gelişecek. Beş farklı sınıf ve toplam 30 farklı yeteneğin bulunacağı oyunda her karakterimizin kendine has bir silahı bulunuyor. Karakterlerden bahsetmişken oyunun hikayesinin de Gabe Diaz’a odaklandığını ifade edelim. Kendisi, Gears 5’tan tanıdığımız Kate Diaz’ın babası.

Diaz ile birlikte Gears of War evreninin hikayesi de genişleyecek. Yapımcı firmanın açıklamalarına göre Gears Tactics, orijinal oyunun 10 yıl öncesinde geçecek. Gabe ve ekibinin Ukkan isimli bir kötü adama karşı açtığı savaşta kendisine yardım etmek de bize düşecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum