Obsidian ve inXile Da Baldur's Gate 3 Haklarını Almayı Denemiş

Bin kişi ister, bir kişi alır

Rol yapma oyunlarını sevenler için tüm zamanların en iyi oyunlarından biridir Baldur's Gate (ve elbette devam oyunu olan Baldur's Gate 2). Baldur's Gate 1998 yılında, Baldur's Gate 2 ise 2000 yılında yayınlanmıştı. Dile kolay neredeyse 20 yıl geçmiş üzerlerinden. Bu muhteşem serinin üçüncü oyununa ne zaman kavuşacağımızı yıllarca merak edip durduk ve geçtiğimiz haftalarda Larian Studios'tan büyük bir sürpriz geldi: Baldur's Gate 3, Divinity: Original Sin ile ünlenen Larian tarafından geliştiriliyordu.

Bana soracak olursanız bilgisayar rol yapma oyunlarının tarihini değiştiren iki önemli dönem var. Bunlardan ilki SSI'ın Gold Box serisinin yayınlandığı yıllar, ikincisiyse BioWare'in Infinity Engine ile karşımıza çıktığı yıllar. Infinity Engine sayesinde birbirinden muhteşem oyunlarla tanıştık ve o izometrik oynanış da günümüzde bile popülerliğini devam ettiriyor. Infinity motorunun ilk örneği Baldur's Gate'ti ve aklımıza bir daha silinmeyecek şekilde kazınmıştı.

Her ne kadar Larian Studios'un Baldur's Gate lisansını almış olması bizim için sürpriz olsa da, bunun peşinde olan tek ünlü stüdyo kendileri değilmiş.


inXile CEO'su Brian Fargo, IGN'ye verdiği röportajda "gerek ben, gerekse Feargus yıllarda bu ismin peşinde koştuk. Swen de öyle. Hepimiz peşinde koştuk, neredeyse on yıl boyunca." demiş. Feargus dediği Obsidian'ın CEO'su Feargus Urquhart, Swen ise Larian CEO'su Swen Vincke.

> Baldur's Gate 3 Resmen Duyuruldu - İşte İlk Detaylar

"Interplay'den ayrıldıktan sonra yaptığım ilk şey buydu. Hatta bir noktada buna oldukça yaklaştığımı da söylemeliyim. Tam da maddi durumu ayarlamıştım, ama sonrasında Atari krize girdi..." diyor Fargo. "Feargus benden de avantajlıydı ama o da başarılı olamadı. Nihayetinde Larian başarıya ulaştı ve bence bu gerçekten de harika bir seçim oldu. Harika bir seçim oldu. Ama hepimiz bunu denedik."

Şimdi tamamen tarafsız olarak düşünüyorum da... Bu üç stüdyonun ellerinden çıkacak olan Baldur's Gate 3'ler acaba nasıl olurdu? Ben şahsen sıralama yapacak olsam Larian, Obsidian ve inXile sırasını tercih ederdim, Larian'ın son dönemde özellikle Divinity: Original Sin 2 ile başardıkları ortadayken Baldur's Gate 3'ün de altından en iyi biçimde kalkabilecek stüdyo olduğunu düşünüyorum. Bir de işin içine bir şekilde orijinal Baldur's Gate ekibinden de isimleri katarlarsa...

 

YORUMLAR
Aeris
20 Haziran 2019 09:50

Baldur's Gate RTwP olmazsa artık Baldur's Gate olmamış başka birşey olmuş olur.Baldur's Gate RTwP oyunudur. TB oyun yapılmak isteniyorsa başka oyunlar yapılabilir... TB oyunlarını severim nick ve profil resmimden anlaşılacağı üzere ama Baldur's Gate olduğu gibi kalsın lütfen.

nacifor123
19 Haziran 2019 21:02

Obsidian ve inXile iyi güzel köklü isimler. Fakat bu türü 21. yüzyılda en güzel yenileyen en bomba hale getiren firma açık ara Larian. Oyun olması gereken yere gitmiş. Diğer iki firma sadece seriyi hakkıyla devam ettirirdi. Larian yine Original Sin 2 gibi bi devrim yapacak.

crusader-35
19 Haziran 2019 20:31

İyiki alamamışlar,oyunun hakkını tam verebilecek yere gitmiş.

Armorsuit
19 Haziran 2019 18:20

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Kaan
19 Haziran 2019 17:52

Hep güzel insanlar istemiş. Bu üç firmada RPG'ye büyük katkıları oldu. Kime giderse gitsin doğru kişilere gidecekmiş. Meğer Baldur's Gate meşhur doktorların, mühendislerin, hakimlerin istediği kızmış. :)

E-VrL
19 Haziran 2019 15:14

Brian Fargo bile oyunu Larian'dan yana kullanıyor, 'Harika bir seçim oldu' diyor, tek başına bu bile yeterli bir veri bence :)

MSelm
19 Haziran 2019 14:44

Wasteland 2'yi de bayılarak oynadım ama Divinity original sin 2 apayrı bi seviyede. Umarım baldur's gate 3 RTwP olmaz.

yusufulas
MSelm
19 Haziran 2019 16:04

@MSelm Tides of Numenera Sıra Tabanlı :)


Decypher
MSelm
19 Haziran 2019 15:12

Aslında inXile da mis gibi, Tides of Numenera harika bir oyundu. Ama söz konusu Baldur's Gate olunca biraz daha hassas yaklaşıyor insan :)

MSelm
Decypher
19 Haziran 2019 15:22

Yakın zamanda Planescape torment'i oynadım, peşinden tides of numenera'yı da oynarım diye, o kadar diyalog benim işim değilmiş, bi de ne yapsam da sevemiyorum RTwP sistemini :(


Parolamı Unuttum