Obsidian’dan Fallout: New Vegas 2 Gelir Mi?

Her şey ihtimal dahilinde…

Fallout severlerin en azından bir bölümünün gönlünde New Vegas’ın ayrı bir yeri olduğu aşikar. Fallout 4 sonrasında da neden New Vegas 2 gelmiyor diye düşünenler, hatta Obsidian’a New Vegas 2’yi geliştirip geliştirmedikleri üzerine sorular yöneltenler olmuştu.

Bu soru iki yıl kadar önce sorulduğunda, Obsidian Twitter hesabından verilen cevap “Very Doubtful” (çok şüpheli) şeklindeydi. Ama o köprünün altından çok sular aktı. İlk olarak Obsidian Entertainment, Microsoft bünyesine katılan stüdyolar arasında yerini aldı. Bu esnada Fallout 76 ile hayal kırıklığı yaşayan kitleye The Outer Worlds ile hoş bir sürpriz yaptı Obsidian. Hatta oyunun tanıtımlarında da Fallout oyunlarını geliştiren ekip olduklarının altını çizip, ufak göndermelere de yer verdiler. Zaten oyun da bize o eski tadı yaşatacak şekilde tasarlanmıştı. Ancak, Obsidian’ın ellerinden yeni bir Fallout oyunu görmek için halen bir engel söz konusuydu. Sonuçta Fallout, bir Bethesda markasıydı.

Lakin dünkü haber, bu engelin de ortadan kalktığına işaret ediyor; eski ikili Microsoft bünyesinde bir araya gelmiş oldu. Bu da haliyle o soruyu tekrar gündeme getirdi: “Obsidian, New Vegas 2’yi yapabilir mi?” Bu sefer Obsidian cephesinden gelen yanıt kapıyı aralık bırakan cinsten. Sonuçta artık o “çok şüpheli” günler geride kaldı. Her iki firma da aynı çatı altında artık.

Serinin hayranlarının önemli bir kısmı bu ekibin elinden yeni bir Fallout oyunu görmek istiyor; tek ayrım, kimileri New Vegas 2 geliştirilsin isterken kimilerinin farklı bir coğrafyada geçen yeni bir Fallout oyunu görmek istemesi. Ama üzerinde mutabık kalınan bir nokta olduğunu söyleyebiliriz; o da Obsidian’ın yeni bir Fallout oyunu ile yüzleri güldürebileceği. Ne dersiniz, önümüzdeki dönemde böyle bir duyuru gelir mi Microsoft cephesinden?

YORUMLAR
Kaan
22 Eylül 2020 18:26

Obsidian umarım 2020'ye uygun bir ekip kurar ve öyle fallout serisine girer. Şu haliyle değil.

Parolamı Unuttum