OG Dota, The International 2019'u Kazanarak Espor Tarihine Geçti

15 Milyon dolarlık büyük ödül sahibini buldu

Dota ve espor tarihinin en önemli turnuvası olan The International (TI) 2019'u geride bıraktık. Rekabetçi oyun tarihinin en büyük ödül havuzuna sahip olan turnuvanın kazananı, üst üste ikinci şampiyonluğunu alan, OG Dota oldu.

İki Avrupalı takımın efsanevi savaşına sahne olan finalde OG, Team Liquid ile karşı karşıya geldi. İlk kez Kuzey Amerika dışarısında düzenlenen turnuvada Şangaylı izleyiciler finali coşku ile karşıladı. Finalde oynayan 10 oyuncunun 9'unun daha önce Aegis'e ulaşmış olması da finali unutulmaz yapan detaylar arasındaydı.


İlk maçı kaybetmesine rağmen harika bir geri dönüş yapan OG, üst üste 3 maç alarak Aegis'e ve tam 15.603.133 dolarlık ödüle ulaşmayı başardı. Dota 2 oyuncuları tarafından fonlanan turnuvanın 34.292.599 dolarlık ödül havuzu ile espor tarihinin en büyüğü olduğunu tekrar hatırlatalım. Haliyle ikinci olan Team Liquid de 4.458.038 dolarlık ödül ile eve dönmeyi başardı.

Ödülü kazanan OG oyuncuları bir anda dünyanın en çok kazanan oyuncuları listesinde en üst sıralara fırladı. Oyuncular için önem teşkil eden bir diğer detay ise Dota 2 tarihinde The International'ı 2 kez üst üste kazanan tek takım olmuş olmaları. Geçtiğimiz sene bir Sindirella hikayesi ile Aegis of Champions'a uzanan takım, bu sene de turnuvaya katılmaya hak kazanan ilk takımlar arasındaydı.

İkincilik ile yetinen Team Liquid ise, 2017 yılında şampiyon olan takımın kadrosunu korumaya devam ediyor. Dota 2'de hayal kırıklığına uğrayan takımın, aynı gün içerisinde Kuzey Amerika'daki League of Legends takımı ile LCS Yaz Split'ini kazanmayı başardığını da belirtelim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum