OGZ Geliştirme Raporu #3

Yeni bir raporla karşınızdayız

Selam arkadaşlar! Bu geliştirme raporlarını adet edinmeyeceğiz demiştik ama üçüncüsünü yapıyoruz. Hayırlara vesile olsun bakalım. Biz bir şeyleri düzenli yapar mı olduk acaba? Üstümüze başımıza iyilik sağlık.

Yok aslında dürüst olayım ben çoktan unutmuştum ama Serpil geldi dürttü. Bir ay geçti artık bir rapor yapın diye talimat verdi. Biz de OGZ geliştirme ve güzelleştirme ekibi olarak oturduk geçen bir ayda ne gibi güzelleştirmeler yaptık döktük.

PS: Bir ay geçmiş olabilir rapor vermeyeli, ama arada bayram vardı. O yüzden kayıtlara 3 hafta olarak geçmesini talep ediyoruz.

Bakalım gelişmeler nasıl...


AdBlock Mesajı Eklendi

Şimdi diyeceksiniz bir dolu problem var yapa yapa bunu mu yaptınız? Ama öyle demeyin arkadaşlar site zaten zarar ediyor aralarda 3-5 banner göstersek de az zarar etse fena mı? Sizin için gereksiz olabilir ama bizim için çok anlamlı bir geliştirme. Biz halen adblock kullanan kardeşlerimizi engellememe ve sitede özgürce gezdirmeden yanayız ama en azından "yahu şunu kapatın" ricamız gözüksün. Siz bu geliştirmeyi fark edemediniz çünkü OGZ'de adblock falan açmıyorsunuz elbette değil mi =P

Anasayfa "Tüm Haberleri Gör" linki değiştirildi

Bu sizden en çok gelen taleplerden biriydi. Bütün haberleri görebileceğimiz adam gibi bir sayfamız olsun istemiştiniz. Biz buna çıkıştan sonra hızlı ve pisli bir çözüm getirmiştik, ama affedersiniz bok gibi olmuştu. Sonra Eser sağolsun bir etiket sayfası buldu varlığından haberdar olmadığımız. Oradan da şıftırttık bir şeyler baktık tam istediğimiz gibi bütün haberler sayfası olmuş. Şu linkten de direkt ulaşılabiliyor: //oyungezer.com.tr/etiket/haber

Kazara yaptığımız için de banner falan koyamadık o yüzden böyle reklamsız falan tadını çıkarın.

AMP Sayfaları Toplandı

Biz de bu AMP'ın ne olduğunu çözemedik ama bir şekil var işte. Düzgün çalışmıyordu bu AMP olarak girince, site yamuluyordu, sağını solunu toparladık şimdi düzgün çalışıyor olmalı. Ne olduğunu bilmediğimizden tam da emin olamıyoruz.

Site Cache Zamanları Optimize Edildi

Kulağa çok havalı gelen bir şey bu, baksanız bir saatimizi almıştır en fazla, ama sayfaların yüklenmesine falan faydası büyüktür aslında. Ama aslen kulağa havalı geldiğinden yaptık.

Sunucu Tarafından Performans İyileştirmeleri için Joblar Tanımlandı  

Yani nazar değmesin maşallahı var site çatır çatır çalışıyor.  Ama daha da hızlansın diye biz de uğraşıyoruz durmadan. Bir ara sıra kafasına göre bu infinite scroll'lar duruyor, neden oluyor nasıl oluyor biz de çözemedik. Zaten olmadı o iş iyice karnımıza ağrı oldu. Diğer düzeltmeler bitsin oturup baştan yazmamız lazım o tarafı bir güzel.

Yayın Saati Gelmeyen İçeriklerin Görüntülenmemesi için Kontroller Gözden Geçirildi  

Yani akşama kurduğumuz haber sabah çıkmıyor artık. Biz arada bir iki tane de leak yaptık, NDA'li haber çıktık bunun yüzünden. Siz fark etmediniz neyse ki. Yakalasanız canımıza okurlardı =)

Bunlara ek olarak daha ufak tefek olan şu değişiklikler geldi:

- Video Sayfasında Thumbnail Hataları Giderildi

- İnceleme yazıları için ek kontrol eklendi

- Etiket sayfası ve görseli düzenlendi

- Tüm içeriklere haber etiketi atandı  

- İçeriklerin içinde yer alan youtube video boyutları standart olacak şekilde kod güncellemesi yapıldı  

Bu arada daha önceden yapılan geliştirmeler düzgün gidiyor mu kontroller yapıldı bir hayli. Sitenin Alfa aşamasından bu yana 182 ek geliştirme ve bug temizliği kapatıldı. Ayrıca bitmiş ama kontrol edilip kapatılmayı bekleyen 56 mesela var. Şu an üzerinde çalıştığımız 19 açık bug ve geliştirme bulunuyor. 13 öneri ve 11 ek geliştirme de gelecek döngüyü bekliyor. Yani şu site hakkında 293 mesela üretmişiz, bunların 238 tanesinin üzerinden gelmişiz, siteyi %81.2 oranında bitirmişiz. Bu kadar gereksiz istatistik verdiğimize göre daha yapılacak çok iş var =)

Şimdi elimizde bitirmeye çalıştığımız OGZ ile ilgisi olmayan bir app yazılımı var (arada para kazanmak da gerekiyor). Onu bitirirsek daha da hızlanacağız muhtemelen. Sıradaki planlanan büyük güncellemelerimiz: mesaj sisteminin komple elden geçip ek kontrollerin eklenmesi, banner sisteminin geliştirilip yere göğe banner konması, pano sayfalarının tasarlanıp açılması. Bunları gelecek ay ortasına kadar bitirmeyi planlıyoruz kısmetse.

Şimdilik bizden bu kadar...

YORUMLAR
Bestespiller
22 Haziran 2019 17:46

Sitenin aşama aşama gelişimini, yeni özelliklerin eklenmesini ve hatalardan arınmasını görmek beni inanılmaz mutlu ediyor. Devamlı ağlayanları kafanıza takmayın ve lütfen devam edin Oyungezer bey.

ilke_kurtlutepe
22 Haziran 2019 00:02

attığımız like ve dislike'ları geri alamıyoruz ya da değiştiremiyoruz, bu da acilen düzeltilmesi gerekenlerden bence.

anonymous
21 Haziran 2019 16:21

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

anonymous
21 Haziran 2019 16:21

Haber sayfasi icin coook tesekkurler. Sonunda birkac gunluk aradan sonra okumadigim eski haberleri okuyabiliyorum. <3

Salazar
21 Haziran 2019 01:21

Bununla ilgili bir şey paylaştınız mı bilmiyorum ama zaman zaman haber thumbnail’larındaki yorum sayacı yanlış gözüküyor. Bazen haberi merak etmesem bile çok yorum almış haberlerin yorumlarına girip bakıyorum o yüzden benim için önemli bir hata.

Hedysseus
Salazar
22 Haziran 2019 06:26

Girilen yorumlar sayaca biraz geç işliyor, belki o yüzden yanlış gözükmüş olabilir.


tugbek_olek
Salazar
21 Haziran 2019 10:28

Gözüne çarparsa örnek link atar mısın? Benim haberim yok bundan.


Ghost AssassiN
20 Haziran 2019 18:32

Valla elinize emeğinize sağlık.Üyelerinin bu kadar dikkate alındığı, onlar için bu kadar çaba sarfedildiği başka bir ortam daha görmedim şahsen.Hesap bağlanma sorunu çözülmüş, tüm haberleri gör'ün şekli daha kullanışlı yapılmış ve daha bilmediğim birçok özellik ve düzeltmeler yapılmış.Şuanda kalan tek sıkıntı yorum yazma kısmında.Üyeler çoğunlukla Disqus gibi olmasını istiyor ama anladığım kadarıyla bu bi' hayli zor bir işlem.O yüzden en azından paragrafa ayırma ve görsel ekleme gibi gerekli özellikler getirilse gayet yeterli olur.Yoksa yorumun kimin beğendiğini görmek falan çok da elzem şeyler değil. :)

tugbek_olek
Ghost AssassiN
21 Haziran 2019 10:31

Ben yorum sisteminde mini bir editör gördüm iki gün önce, bugün yarın gelir sanırım buralara. Yorumu kimin beğendiğini görmek istiyor muyuz? Yorumu kimin beğenmediğini görmek istiyor muyuz? Buna karar vermek lazım.


The Shadow
20 Haziran 2019 11:30

Bir soruya cevap istiyorum: Profil ayarlarında neden Nickname değiştiremiyorum? Kayıt olduğum mail adresimden bozma bir nickname sinirlerimi bozuyor. Bende mi sorun var? Değişim için ne yapmam gerekiyor?Bilgilendirir misiniz?

tugbek_olek
The Shadow
21 Haziran 2019 10:43

Ya o benim haltım aslında değiştirilemesin dedim. Topluluk yönetimi açısından zırt pırt nick değişikliklerine tilt oluyorum. Ama seninki yanlış seçilmişse [email protected] adresine bir mail at düzeltelim.


ilke_kurtlutepe
20 Haziran 2019 01:52

sizden tek istediğim şu yorum sistemini Disqus'ın tasarımından kopyalayıp kullanmanız.

Berkay Dursun
ilke_kurtlutepe
20 Haziran 2019 02:42

Disqus yıllardır onlarca developer ile geliştirilen devasa bir yazılım. Anladığım kadarıyla siteyi tek kişi geliştiriyor şu anda. (Yanılmıyorsam) Birisi çıkıp Disqus'ın fonksiyonelitesinin yarısını dahi sırf OGZ için kodlayabilecekse, aldığı maaşın 10 katını vereyim gelsin bana geliştirsin :D Richtext özelliği gelsin öpüp başıma koyacağım ben. Global Notification sistemini de önümüzdeki 3-4 ay içinde geliştirebilirse (Disqus'taki gibi) bug'sız helal olsun. Şu andaki geliştirme hızını göz önüne alırsak (Her ne kadar breakdown chart'ı görmesem de, yavaş bir süreç gibi gözüküyor), OGZ'nin toplanması aylar alacak. Benim öfkem bitmemiş yazılımı, public kullanıma açan zihniyete.

tugbek_olek
Berkay Dursun
21 Haziran 2019 10:37

Berkay benim öfkem de bilmediği business'a management çakanlara, ama sen çaktırma ; ) Richtext falan zaten var framework'de, biz adam gibi entegre olsun diye uğraşıyoruz.


DanteXE
20 Haziran 2019 00:22

Ne bileyim çok güzel işler yapıyorsunuz da şuraya yorum falan olmayınca da işte... Endgame altına yüzlerce yorum atmıştık mesela ama bu süreden sonra öyle bir şey imkansız gibi duruyor. Paragraf yazmak bile yok nasıl uğraşalım.

yeknesak
20 Haziran 2019 00:10

Bence bende dahil büyük çoğunluk hala yorum ve bildirim sistemi bekliyor. Raporun içinde göremedim, umarım vazgeçmemişsinizdir. Şahsi önerim öncelikleriniz de üst sıralara almanız.

tugbek_olek
yeknesak
21 Haziran 2019 10:44

Elbette unutmadık ilk önceliğimiz bu. Ama şu an elde bir iş olduğundan daha ufak tefek şeyleri çıkarıyoruz aradan. "Sıradaki planlanan büyük güncellemelerimiz: mesaj sisteminin komple elden geçip ek kontrollerin eklenmesi" demişim oradaki kastım yorum. Pano ve yorum birlikte çalışacağından mesaj diyorum ben bunlara =)

yeknesak
tugbek_olek
21 Haziran 2019 18:56

Geri dönüşünüz için teşekkürler. Yazıda görmüştüm o kısmı ama yorum için yazıldığını düşünmemiştim. Birkaç sitede de gördüğüm bir sistem var belki ilginizi çeker. Buton aracılığıyla bbcode paneli çağırıp solda veri girdiğiniz sağda ön izlemesini aldığınız başarılı bir script. Yanılmıyorsam linki bu; //github.com/discourse/discourse-bbcode


mserhatsari
19 Haziran 2019 21:04

Vallahi kim neye cevap vermiş etmiş onların bildirimi sonraki süreçteki tek beklentim. Yazdığım yorumu unutuyorum rastgele denk gelirsem cevap verildiğini falan görüyorum cevap verene ayıp oluyor.

Hedysseus
mserhatsari
19 Haziran 2019 21:22

Kendi çabalarımla yorumlarıma bir kez daha bakayım diyorum, bu sefer de habere ulaşmakta zorlanıyorum :D

Burak Güney
Hedysseus
20 Haziran 2019 01:22

Daha önce yazdığım haberi bulamadığım için tarayıcı geçmişinden bakıyordum :D Rezilliğe bakar mısınız.


Berkay Dursun
19 Haziran 2019 20:28

Hala Disqus’ı getirmeme konusundaki diretmeniz muazzam skdksldkkssNeyse en azından yorum sisteminden başka bir noktada da olsa bir şeyin boktan olduğu gerçeğini kabul etmişsiniz. Şura yorum sistemine de gelir de, topluluğu ölümü geri dönülemez şekle bürünmeden Disqus’ı getirirsiniz.

Berkay Dursun
Berkay Dursun
19 Haziran 2019 20:30

ULAN HALA EDİTLEYEMİYORMMUŞUZ AJDKAKSKKSSKLSKSJSJJAKSJSNANNDLALSOELE EDİTLEME YOK EDİTLEME SKDLSÖDÖÖS

Burak Güney
Berkay Dursun
20 Haziran 2019 01:21

Ben ümidi kestim ne yazık ki . Eskiden kas hafızamda oyungezer vardı. NE zaman tarayıcıyı açsam o-enter basar oyungezere girerim. Onu kaybettim şuan. Aklıma bile gelmiyor artık. En büyük sorun olan yorum sistemine hiç bir şey yapılmamasının sebebini anlayamıyorum. Site daha aktif diyenler var bir de asdfsd .


Kutsikome
19 Haziran 2019 19:06

- Lütfen siteye Dark/Night/ Gece Modu ekleyin. Gözleri inanılmaz yoruyor.- Lütfen siteye Dark/Night/ Gece Modu ekleyin. Gözleri inanılmaz yoruyor.- Lütfen siteye Dark/Night/ Gece Modu ekleyin. Gözleri inanılmaz yoruyor.- Lütfen siteye Dark/Night/ Gece Modu ekleyin. Gözleri inanılmaz yoruyor.

DanteXE
Kutsikome
20 Haziran 2019 00:20

Google Chrome'a Dark Reader eklentisi indir kör olma


Pebbles
Kutsikome
19 Haziran 2019 19:20

Vallah yapacağız.


Mehmet
19 Haziran 2019 18:51

disqus'ı özleyeceğim 40 yıl düsünsem aklıma gelmezdi

kulunc
19 Haziran 2019 18:50

Eskiye oranla OGZ çok daha güzel. Çok daha aktif. Ben çok memnunum. Elinize sağlık. Ziyaretçilerin site içindeki eylemlerine ilişkin 'bildirim' almaları benim için değil ama sizin için önemli gibi duruyor. Çünkü etkileşimi artırmak daha fazla imp, click demek ^^ Sevgiler.

ilke_kurtlutepe
kulunc
21 Haziran 2019 15:48

'daha aktif' mi? Hahahaha, iyi güldürdün.


Burak Güney
kulunc
20 Haziran 2019 01:18

"çok daha aktif" diyebiliyorsanız siteye heralde yenilendiğinden beri giriş yapıyorsunuz. Bu yorum sistemi oyungezer topluluğunu adeta öldürdü. Tartışma dönmeyen bir yorum sistemi var. Tezatlığa bakar mısınız. Bildirim gelse bile yeterli olmayacak çünkü ne editleme var ne fotoğraf ekleme. Düzenleme yok ne yazarsan yaz yazı duvarı gibi geliyor.


N1k0laT3sla
19 Haziran 2019 18:21

1. Siteye Dark/Night/ Gece Modu ekleyin. 2. Birisi Yoruma yorum yapinca bildirim gelmiyor. / Disquisse dah mi iyidi? 3. Siteyi yapanin aklindan ne geciyordu bilmiyorum. Eskisi daha iyiydi ;D böylesi daha karisik geliyor insanin gözüne. 4. Takip ettigimiz haberlere bildirim alma secenegi gelse mesela ? :D 5. Cok sey istetim tamam :P

tugbek_olek
N1k0laT3sla
21 Haziran 2019 10:48

Yok çok şey istememişsin ne güzel tane tane istemişsin teşekkürler...Bu arada yorumuna gelen yorumla ilgili şunu söyleyeyim. Yaptığın bütün yorumları bir arada görebildiğin, ve gelen cevaplara cevap verebildiğin bir ekran üzerinde çalışıyoruz. Yaz sonuna kadar gelecektir muhtemelen.


Parolamı Unuttum