OGZ Ödülleri - 2017'nin En İyi Platform Oyunu

Hangi platformlar yeteneklerimizi sonuna kadar zorladı, birlikte karar verelim.

2017'NİN EN İYİ PLATFORM OYUNU

- KAZANAN -

CUPHEAD

cuphead-2017

Meğer hepimiz deli gibi 1930'lar aşeriyormuşuz da haberimiz yokmuş. Cuphead zaten daha yayınlanan ilk görselleriyle tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Cıvıl cıvıl görselleri eski dönemlerin grafik tarzı ve sesleriyle birleştiğinde ortaya ciddi anlamda bir sanat eseri çıktı. Üstelik bu yalnızca ambalajı iyi olan oyunlardan biri de değildi, her ne kadar kendisini run'n'gun olarak tanımlasa ve platform öğelerine beklediğimizden az yer verse de yılın en önemli işlerinden birine imza attı MDHR ekibi.

- İKİNCİ -

HOLLOW KNIGHT

hollowknight-2017

gricizghi

ogztercihson

- SİZİN SEÇİMİNİZ -

CUPHEAD

platform-anket

 

- DİĞER ADAYLAR -

SUNDERED

sundered-2017

Sundered klasik Metroidvania öğelerini alarak merkezine Lovecraft'ın hayal gücünden fırlamış gibi duran bir evreni oturtuverdi. Elle çizilmiş arkaplanlar ve animasyonlar eşliğinde her öldüğümüzde bazı kısımları yenilenen bir haritada ilerlemeye çalıştık. Sundered düşmanları üzerimize tek tek değil de sürü halinde göndererek bizi şaşırtan ve platform yeteneklerimizi sonuna kadar zorlayan bir oyundu. Üç farklı sona sahip olması da Sundered'ı tekrar oynanacak bir oyun haline getiriyor.

LITTLE NIGHTMARES

littlenightmares-2017

Little Nightmares için akla ilk gelen tanım sanırım korku dolu bir saklambaç oyunu olacak. Ufacık bir çocuğu canlandırdığımız oyunda kendimizi The Maw ismindeki bir gemide, bir kabusun içinde bulduk ve bizi yemek için can atan birbirinden grotesk görünümlü 'insanlardan' kaçmaya çalıştık. Gerilim düzeyi her daim üst düzeydi ve platform öğelerine ek olarak çözmemiz gereken ufak tefek bulmacalarla da karşılaşıyorduk. Kısacık bir oyun olsa da görsel tarzı ve merak uyandırıcı sonu ile listemize girmeye hak kazandı.

SONIC MANIA

sonicmania-2017

Platform tarihinin en bilinen kahramanlarından Sonic bu seneyi boş geçmedi ve Sonic Mania ile karşımıza çıktı. Belki serinin yıllardır hayranı olan oyunculara daha çok hitap ettiği söylenebilir ama bu zamanında Sonic oynamamış olanların da kendilerinden birşeyler bulamayacakları anlamına gelmiyor. Eğlenceli oynanışı, harika retro görselleri ve hızınıza hız katan müzikleri ile retro oyunların yeni nesle ne kadar iyi biçimde aktarılabileceğinin en iyi örneklerinden biri oldu Sonic Mania.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum