OGZ Ödülleri - 2017'nin En İyi Türk Oyunu

2017 başarılı Türk oyunları bakımından pek bir bereketliydi.

2017'NİN EN İYİ TÜRK OYUNU

- KAZANAN -

CONARIUM

conarium-2017

Galip Kartoğlu, Oral Şamlı ve Onur Şamlı tarafından kurulan Zoetrope Interactive ile ilk tanışmamız Darkness Within sayesinde olmuştu ve daha o zamanlar bile ileride çok iyi işlere imza atacakları belliydi. Zoetrope bizi yanıltmadı ve bugüne kadar oynadığımız en harika Lovecraft oyunlarından biriyle karşımıza çıktı ve Kristal Piksel ödüllerinden de Yılın Oyunu ve En İyi PC Oyunu ödülleriyle dönmeyi başardı. Grafikleri olsuın, hikayesi olsun, yaratmış olduğu inanılmaz atmosferi olsun tek kelimeyle etkileyici ve ürkütücü bir oyundu ve bitirdiğimizde keşke daha uzun sürseydi dedirtti.

- İKİNCİ -

TARTARUS

tartarus-2017

gricizghi

ogztercihson

- SİZİN SEÇİMİNİZ -

CONARIUM

turkoyunlari-anket

- DİĞER ADAYLAR -

NO70: EYE OF BASIR

no70-2017

Yürüme simülasyonu türünü sevenler için son derece güzel bir yıl oldu ve yılın en iyilerinden biri de Oldmoustache Gameworks'ün korku temalı yürüme simülasyonu No70: Eye of Basir'di. Geçtiğimiz günlerde Kristal Piksel ödüllerinde Görsel Sanat ve İşitsel Sanat kategorilerinde ödül kazanan oyunun hikayesi ve anlatım tarzı da gelecek için umut vaat ediyordu. Stüdyonun bundan sonraki oyunlarında kendini geliştirerek ilerleyeceğini tahmin etmek zor değil.

ALCHEMIST'S CASTLE

alchemistscastle-2017

Kabuk Games'in Oyun Tasarımı dalında Kristal Piksel'e layık görülen oyunu Alchemist's Castle işin savaş kısmına pek önem vermeyen, son derece eğlenceli bir Metroidvania oyunuydu. Özellikle de platform ve bulmaca öğeleriyle ön plana çıkan oyunun harita tasarımı, oda çeşitliliği ve akıcı oynanışından övgüyle söz etmek gerek. Böyle güzel bir oyunun yalnızca 2 liralık bir fiyatla karşımıza çıkmasının da son derece oyuncu dostu bir yaklaşım olduğunu söylemeliyiz.

KUBRAIN

kubrain-2017

Yunus Ayyıldız ve Kübra Sezer Ayyıldız'ın bağımsız mobil oyun stüdyoları Gamebra.in'in en iyi oyunlarından biri olan kubrain tam bir beyin fırtınası sunuyor. Bu başarılı çift zaten diğer bulmaca oyunlarıyla da dikkatleri üzerlerine çekmiş, özellikle de Hocus hem iOS, hem de Android'de milyonlarca indirmeye ulaşmıştı. Şimdilik sadece iOS'ta mevcut olan ve Kristal Piksel'den Yenilikçilik ödülünü kazanan kubrain (Kübra ve Brain kelimelerinin uyumu çok iyi) klasik 'aynı renkteki üç parçayı eşleştir' temasına üçüncü boyutu oldukça başarılı bir şekilde entegre etmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum