Old School RuneScape Yıllar Sonra Oyuncu Rekoru Kırdı

Eski topraklar buluşuyor

Jagex bundan yıllar önce, 2001 yılında RuneScape ismindeki bir devasa online oyun ile karşımıza çıkmıştı. Guinness tarafından dünyanın en popüler MMORPG oyunlarından biri olarak tanımlanan RuneScape'in o zamanlar 200 milyondan fazla oyuncusu bulunuyordu. Orijinali, Java programlama diliyle yazılmış bir browser oyunuydu.

Jagex daha sonra RuneScape 2 ve RuneScape 3'ü geliştirdi ama orijinal oyunu oynamak isteyenleri de unutmayarak oyunun Ağustos 2007 versiyonunu kullanarak 2013 yılında Old School RuneScape ismindeki oyunu yayınladı.

O zamanlar bu eski oyunun ne derecede popüler olacağı veya zaman içinde unutulup unutulmayacağı belli değildi ama görünüşe göre Jager çok doğru bir karar vermiş. Çünkü bu haftasonu Old School RuneScape 173.006 eş zamanlı oyuncuya ev sahipliği yaparak oyuncu rekoru kırdı.

Oyunda şu sıralar Trailblazer Ligi devam ediyor ve bu etkinlik 6 Ocak 2021'e kadar sürecek. Ligdeki görevleri yapmak isteyen oyuncular da akın akın oyuna geri dönüyor olsa gerek.

Ocak ayında bir sonraki lig başladığında bu rekorun da kırılması olası. Hatta bu haber yayıldıkça merak edip de oyuna katılacak yeni oyuncular da olacaktır herhalde. Old School RuneScape'i kendi sitesinden PC veya mobil için indirip oynayabilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum