Ooblets'in Geliştiricisi, Epic Store Duyurusundan Sonra Tehdit Mesajları Almaya Başladı

Anlamsız tepkiler kuşağında bugün

Ooblets bizim de merakla beklediğimiz, takibimizde olan indie oyunlardan biriydi. Yapımı uzun süredir devam eden oyunun geliştiricileri geçtiğimiz günlerde Ooblets'in Epic Games Store'a özel olarak yayınlanacağını ve bunun sınırlı süreli bir anlaşma olduğunu duyurdular.

Oyunun takipçilerinin bu kararı anlayışla karşılayacağını söylemişti Glumberland ama beklendiği gibi olmadı. Glumberland stüdyosu sadece iki kişiden oluşuyor, Rebecca Cordingley ve Ben Wasser. Açıklamanın ardından inanılmaz miktarda tepki mesajı almışlar ve bu mesajların çoğunluğu da tahmin edeceğiniz üzere nefret dolu ve tehdit içeren mesajlar.

Oyunun Patreon sayfasında bir açıklama yayınlayan ikili, yaşadıklarını şu şekilde anlatmış:

"İnsanların ne kadar kızgın olabileceklerini hesap edemedik. Tüm bu yaşananlar bizi mahvetti. Tüm platformlardan, durmaksızın, binlerce, on binlerce nefret ve tehdit mesajı alıyoruz. Bu özellikle acı verici bir durum, çünkü geliştirme süreci boyunca kitlemizle son derece olumlu, destekleyici bir ilişki kurmuştuk.


Son iki gündür hiç durmadan ağlıyorum, dünya üzerime çökmüş gibi hissediyorum. İnternette nefret saçan kitlelerin hedefi olmanın nasıl bir şey olduğunu tahmin bile edemezdim. Daha önce böyle nefret tepkileriyle karşılaşanlarla bolca empati yapmışlığım var, o yüzden duyurumuzda bu tür düşüncelere de cevap vermek istemiştik, ama durumun bu kadar kötü olacağını bilemezdim."

Beklediğimiz Indie’ler - Ooblets

Epic de kendi web sayfasından yayınladığı mesajda Ooblets ve Glumberland'in başına gelenleri kınadı ve bunun büyümekte olan ve son derece rahatsız edici bir trend olduğunu, bazı insanların yalan bilgiler, sahte ekran görüntüleri ve videolar eşliğinde geliştiricileri ve karşıt görüşte olanları rahatsız ettiğini söyledi.

Epic'in burada bahsettiği şey Ben Wasser'le ilgili yayılan sahte ekran görüntüsü olsa gerek. Bu ekran görüntüsünde güya Wasser "oyuncuların ait olduğu yer gaz odaları" demiş, bu da Ooblets'e gösterilen tepkinin üzerine benzin dökmüş haliyle.

Sizi bilmem ama Epic Store ile anlaşan her oyuna böyle tuhaf tuhaf tepkiler verilmeye başlamasının iyice rahatsız edici bir hal olduğunu düşünüyorum. Sizin bu konuda ne düşündüğünüzü de merak ediyorum açıkçası.

YORUMLAR
E-VrL
6 Ağustos 2019 22:16

Şu oyunun geliştirilme sürecini uzun süredir takip ediyorum. Nasıl emek verdiklerini, aylardır hatta yıllardır şu oyunu yapabilmek için nasıl çaba sarfettiklerini gören, bilen birisi imkanı yok şu insanlara tek kötü söz söyleyemez. İnsanlar nasıl oluyor da kendilerinde bu hakkı görebiliyor, nasıl bir cesaretle böyle saldırganlaşabiliyorlar, anlamam mümkün değil. Yahu Rebecca Cordingley neredeyse tek başına yapıyor oyunu, her ay yüzlerce bug tespit edip onları ayıklamaya uğraştıklarını tek tek anlattılar bugüne kadar. İstiyorlar ki şöyle eli yüzü düzgün, sorunsuz bir oyun çıkaralım. Onlar böyle bir gayret içerisindeyken gördükleri muameleye bakın. Tek kelimeyle yazık. Oyun dünyası ne ara bu hale geldi, oyuncular(ın bir kısmı) ne ara bu kadar insanlıktan çıktı, anlamıyorum, anlamak da istemiyorum.

mserhatsari
6 Ağustos 2019 19:52

Alakam olmayan oyunu satın aldıracaklar orası kesinleşti. Epic Games sağ olsun, kimin ne derece karaktersize bağlayıp dibi görebileceğini de deneyimlemiş olduk. Gideyim de geliştiricilere destek maili atayım. 
*tenhaya çekilip kendi halinde bıçak bilemeye devam eder*

AvastYeScurvyDog
mserhatsari
6 Ağustos 2019 20:24

Yalniz soyle bir durum var, oyunun gelistiricisi olan kisi, Epic Games ile yapilan sozlesmeye karsi cikmayan ya da normal soru soran bazi kisilerede sert cikislari var diye biliyorum. Buyuk ihtimal bu agresif tavrinda etkisi vardir. Tabi dogru bir hareket degil ama biraz kendi tutumlarida bu durumu kotulestirmis gibi. Benim Internet ve Youtube'da gordugum haberlerde durum bu ama durumu daha da detayli bilen var ise lutfen hatam var ise duzeltsin.

ilke_kurtlutepe
AvastYeScurvyDog
6 Ağustos 2019 21:56

Aslında sadece Steam fanları değil bu kitle, sadece bir PC yazılımda exclusive oyun olmaması gerektiğini (bence de olmamalı, tamamen saçmalık) düşünenler de var. Ama işi abartıp böyle tehditlerle haklıyken haksız konuma düşüyorlar.

mserhatsari
AvastYeScurvyDog
6 Ağustos 2019 20:52

Bu ikiliyi sadece Twitter'dan takip ediyorum orada bu tarz bir durumla karşılaşmadım. Ki bahsettiğim durum, Metro'dan beri süregelen karalama kampanyalarını ve küfür kıyamet tacizleri temel alıyor. Quantic Dream oyunları PC'ye duyrulduğunda David Cage gibi birinin paylaşımının altında bile korsan oynayacağını söyleyen sürüyle insan vardı. Saf nefret ve fanatizm.


Parolamı Unuttum