OpenAI Dota 2'de İnsanlara Yine Acımadı!

SkyNet mi dediniz?

Geçen sene Haziran ayında Dota 2 maçında insanların canına okuyan yapay zeka bot takımı OpenAI Five bu sefer çıtayı biraz daha yükseltti. Geçen seneki maçı amatör bir Dota 2 takımına karşı oynayan OpenAI Five maçtan kolay bir galibiyetle ayrılmıştı. OpenAI'nin Dota 2'yi oynaya oynaya kendi başına öğrendiğini ve kuralların yapay zekaya öğretilmediğini de eklemek lazım.

OpenAI Five'ın dün gece oynadığı maç ise dünyada %99.95'lik dilimde bulunan yarı profesyonel Dota 2 oyuncularına karşıydı. OpenAI Merlini, Fogged, Cap ve Blitz'den oluşan Team Human takımına karşı bu üç maçlık seride ilk iki maçı son derece kolay biçimde kazandı. Son oyun için OpenAI ekibi takımda kullanılacak kahramanların seçimini seyircilere bıraktı ve elbette seyirciler de "insanlık yapay zekaya yenik düşmemeli" mantığıyla adamların şansını olabildiğinde azalttılar :) Öyle ki OpenAI maçtan önce yaptığı değerlendirmede maşı kazanma şansının yalnızca yüzde 2.9 olduğunu hesaplamıştı bile.

Yapay zeka dediğinin tahminleri de isabetli oluyor, gerçekten de bu denli bir handikap yemiş OpenAI'a karşı son maçı insanlar kazandı ve seri 2-1 OpenAI üstünlüğüyle sonuçlandı.

Yani insanlık için hala bir umut ışığı var diyebiliriz :)

OpenAI'ın şimdiki hedefi bu yılki The International'da Dota 2 profesyonel oyuncularından oluşan bir takımı yenmek. Zaten Team Human'da oynayan William "Blitz" Lee de maçtan sonra "OpenAI Five'ın gerçekten de profesyonel bir takımı yenebileceğini düşünüyorum" diyerek yapay zekaya olan hayranlığını belirtmekten çekinmemiş. The International 20 - 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek, bakalım OpenAI o zamana kadar dünyanın en iyi oyuncularına karşı koyabilecek derecede kendisini eğitebilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum