Orijinal Avatar: The Last Airbender Kadrosuna Göre Netflix Uyarlaması Gereksiz

Dört ulus barış ve huzur içinde yaşayamıyor...

Nickelodeon'un en sevilen çizgi dizilerinden birisi olan Avatar: The Last Airbender bir çizgi film serisi olarak oldukça başarılıydı. Ancak çok büyük bir popülerliğe ulaşan Avatar'ı kanlı canlı ekrana taşımak isteyen şirketler büyük bir çalışma içerisinde. İlk olarak 2010 yılında vizyona giren M. Night Shyamalan'ın filmiyle canlı adaptasyona geçen The Last Airbender'ın bu denemesi tam bir hayal kırıklığıydı. Gelmiş geçmiş en kötü filmlerden birisi olarak gösterilen bu filmin ardından Netflix, markayı dizi haline getirmek istedi. Ancak oradan da gelen haberler iç açıcı değil.

Orijinal serinin yaratıcıları Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko diziden ayrıldılar. Şimdi de The Last Airbender'ın orijinal seslendirmen ekibi yeni diziye karşı hissettikleri duyguları paylaştılar. Dante Basco (Zuko), Jack DeSena (Sokka), Dee Bradley Baker (Appa and Momo), Grey Griffin (Azula), Olivia Hack (Ty Lee), Jennie Kwan (Suki), Cricket Leigh (Mai) ve Michaela Murphy (Toph) gibi isimlerin bir araya geldiği sanal etkinlikte Netflix'teki dizinin geleceğinin pek de parlak olmadığı ortaya çıktı.

Oyuncular genel olarak diziye yeni hiçbir şey katılmayacak olmasından ve zaten yapılan bir işin canlı olarak yapılmasının anlamsızlığından bahsederken, her şeye rağmen ortaya çıkacak olan dizinin iyi olmasını umduklarını da belirttiler. Özellikle Dee Baker, Netflix'in yaptığı bu işin epey gereksiz olduğunu vurguladı. Çok sayıda seslendirme sanatçısı hayatları boyunca çalıştıkları en iyi işin Avatar: The Last Airbender olduğunu vurgularken, bu dizinin hayranların kalbinde yer etmesinin çok özel sebepleri olduğunun da farkındalar. 

Netflix daha şimdiden diziyle ilgili oldukça kötü bir atmosferle karşı karşıya. Diziden gelecek ilk fragmanın ardından tüm bu durum tersine de dönebilir. 2010 versiyonu filmden daha kötü bir iş olmayacağı aşikar ama bakalım Netflix bu olumsuz tabloyu da tersine çevirmeyi başarabilecek mi? 

YORUMLAR
creepylord
15 Ocak 2021 13:35

Daha geçen hafta baştan oturup izledik. Vaktiyle mis gibi seri yapmış adamlar. Herşeyin remasterı yapılıyor, orjinaline sadık birebir şöyle geniş ekran destekli bi versiyonunu baştan çizseler eminim çok daha mantıklı olur ve izlenir. Hiç öyle canlısına falan gerek olduğunu düşünmüyorum.

Parolamı Unuttum