Overwatch'a Da Şike Bulaştı

Şike yapacağına düzgün oynamayı öğren

Yani tabi böyle konularda genelleme yapmak güzel bir şey değil ama Kore espor camiasında şikenin ne kadar büyük bir sorun olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Sonuçta artık espor Kore kültürünün çok önemli bir parçası ve maç sonuçlarına çok fazla anlam yüklendiği için de şikeye karışanların sayısı gün geçtikçe artıyor.

Bunun son örneklerinden biri de OGN'nin Overwatch liginde yaşandı. Kore'nin Overwatch takımlarından Luminous Solar'ın koçu Baek Min-jeh ve menejeri Jin Seok-hoon OGN APEX Challengers Season 3 turnuvasında çakallık yapıp işin içine şike karıştırmaya kalktılar ve hem yakayı ele verdiler, hem de OGN turnuvalarından ömür boyu men edildiler.

OGN'nin yaptığı araştırmaya göre ikili, rakipleri olan UnLimited takımının bir sponsorluk anlaşması karşılığında maçı satmasını istemişler ve böylece APEX turnuvasının ikinci kümesine kalmayı garantilemeyi planlamışlar. İkilinin marifetleri bununla da kalmamış, takım oyuncularından biri için sahte bir doktor raporu düzenleyerek son dakikada yerine başka bir oyuncu oynatmışlar.

Sonuç olarak bu iki isme ek olarak tezgaha ortak olan UnLimited oyuncusu Choi Yoon-soo da OGN turnuvalarından ömür boyu men edilirken, Luminous Solar takımı da cezadan nasibini almış. Buna göre takım kadrosunda yer alan oyuncular başka turnuvalarda Luminous Solar takımıyla oynayamayacak ve farklı takım altında yarışmak zorunda kalacaklar.

Spor dünyasının en büyük sorunlarından biri olan şikenin Overwatch'a da bulaşması elbette kaçınılmaz bir şeydi; bu örneğin aldığı cezaların caydırıcı olmasını ummaktan başka çare yok.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum