Oyun Dünyasından Zorlu Başarımlar - #1

Bunları alanlara helal olsun

Kimilerimiz “başarımlara” pek fazla önem göstermese de, kimilerimiz için ekranın bir köşesinde beliren o ufak bildirim dünyanın en büyük hazlarından bir tanesi. İşte bugün de sizlere, oyuncuların sabır taşını çatlatan başarımlardan beş tanesini sıralayacağız.

Bildiğiniz üzere zaman zaman yapımcılar, oyuncuların ufak bir kısmını oyunda tutmak adına ellerinden geleni yapıyor. Bizler de bu tuzağa düşerek hırs yapıyor ve başarımları almak için uğraşıyoruz. Fakat bazı oyunlarda bunu yapmak bir hayli zor. Çünkü bazı oyunlarda geliştiriciler, sizden imkansızı istiyor.

Başlamadan önce bu listenin tamamen subjektif oyunlar ve başarımlardan oluştuğunu belirteyim. Eğer sizin de eklemek istediğiniz zor başarımlar varsa, aşağıdaki yorum kısmına bekliyoruz sizleri.

Overwatch – The Floor Is Lava

Listede bir zorluk sıralaması olmadığını belirterek başlayalım. Diğer isimlere göre ulaşılabilmesi “görece” daha kolay olan The Floor Is Lava, Overwatch'un en zorlu karakterlerinden biri olan Lucio'ya ait. Oyundaki tüm başarımları toplamak isteyen oyuncuların büyük bir kısmının takıldığı bu başarımı almak için Lucio ile duvarlarda süzülürken ölmeden 3 frag almanız gerekiyor. Tabii ki bunu Quick Play ya da Competitive modlarında yapmak zorundasınız. Şu anda bu başarımı PS4 üzerinde alabilen kullanıcıların sayısı yüzde 1.26'yı geçmiyor. Yani bu başarımın zorlu olduğunu söylemek mümkün.

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter – World Champion

Oyun dünyasının çok daha analog olduğu dönemlerde bir başarımı kazanmak şimdikinden çok daha zordu. World Champion artık sık sık karşılaşmadığımız bir terim olsa da adından anlaşılabilecek bir başarım. Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter'ın World Champion başarımını alabilmek için global sıralamada 1. sıraya çıkmanız gerekiyor. TrueAchievements'ın verilerine göre bu başarımı alabilmek için minimum 400 saat harcanmış. Ve bu başarıma sahip dünya üzerinde sadece 139 oyuncu bulunuyor.

Gears of War 3 – Seriously 3.0

Her Gears of War oyununun kendisine has bir “Seriously” başarımı bulunuyor fakat bunlar arasında en zor olanı şimdiye dek Gears of War 3 oldu. Seriously 3.0'ı alabilmek için ilk olarak 100. seviyeye ulaşmanız ve tüm Onyx madalyalarını toplamanız gerekiyor. Aslında bu madalyaları toplarken 100. seviyeye gelmek bir hayli kolay fakat -tahmin edebileceğiniz gibi- asıl sorun bu madalyaları toplamakta. Onyx madalyalarının her biri size oldukça zor görevler veriyor. Örneğin birinde sizi üst üste 5 kez öldüren bir düşmana 100 adet bitirici hamle yapmanızı istiyor. Başka biri ise 3.000 kez takımınızda en son kalan kişi olmanız karşılığında veriliyor. Bu Onyx madalyalarından 65 adet olduğunu belirtelim. Elimizdeki verilere göre şu ana kadar oyunda bu başarımı alan 2.932 kişi bulunuyor.

Outlast 2 – Messiah

Grind ve zaman gerektiren oyunlarda başarıma koşulmasına anlam verebiliyorum fakat Outlast 2 gibi sizi iliklerinize kadar gerebilen bir oyunda bunun nasıl yapılabildiğini aklım almıyor. Yine de oyun dünyasının en zorlu başarımlarından biri Outlast 2 içerisinde karşımıza çıkıyor. Messiah isimli bu başarım için oyunu en zor modda ve tek silahınız olan kameranın bataryasını hiç değiştirmeden bitirmeniz gerekiyor. Bildiğiniz üzere Outlast oyunlarında kamera ve gece görüş modu, olmazsa olmaz ekipmanlardan biri. Genellikle karanlık ortamlarda geçen Outlast 2'de bu başarımı kazanmak için oyunu ezberlemiş hale gelmek gerek. Xbox verilerine göre bu başarımı alan sadece 213 adet oyuncu görülebiliyor.

Mortal Kombat – My Kung Fu Is Stronger

Mortal Kombat alemi gizemli karakterleri, sürpriz yumurtaları ve başarımları ile meşhur. Her oyuncunun hayatında en az bir kere tamamladığı Mortal Kombat 9, ilk adımda sizleri My Kung Fu Is Strong başarımı ile karşılıyor. Bu başarımı alabilmek için bir karakter ile 100 galibiyet almanız, 150 X-Ray ve 100 Fatality yapmanız, 10.000 litre kan çıkartmanız ve aynı karakter ile en az 24 saat oynamanız isteniyor. My Kung Fu Is Strong adlı bu başarımı Xbox üzerinde sadece 3.123 adet oyuncu almayı başarmış. Fakat My Kung Fu Is Stronger isimli diğer başarım, bahsi geçen basamakların hepsini tüm karakterler ile yapmanızı istiyor. Yani oyundaki 27 karakterin tamamıyla 100 galibiyet almanız, 150 X-Ray ve 100 Fatality yapmanız, 10.000 litre kan çıkartmanız ve aynı karakter ile en az 24 saat oynamanız gerek. Bu başarımı ise sadece 824 kişinin tamamlayabildiğini görüyoruz.

Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots – The Legendary Hero

Listemize editör tercihi kontenjanı ile giriş yapan The Legendary Hero, Metal Gear Solid tarihinin en zorlu başarımlarından biri. PlayStation üzerinde bir platinyum kupa olan The Legendary Hero'yu alabilmek için öncelikle oyunu en az 8 kez bitirmeniz gerekiyor. Fakat bu başarım için gereklilikler sadece bununla sınırlı değil. Bunun ardından oyunu en zor modda ölmeden, can yenilemeden, kimseyi öldürmeden ya da fark edilmeden bitirmeniz gerekiyor. Japon geliştiricilere bu kadarı zor gelmemiş olacak ki bir de bunların tamamını beş saatin altında yapmanızı istemişler. Fakat buna rağmen tam 5.041 oyuncunun bu kupaya ulaştığı görülebiliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum