Oyun Yapımcılığı Oyununu Korsan Oynayanlara Sürpriz

Greenheart Games kendi oyununu Torrent'e kendi koyarsa ne olur?

Bir oyun firması. Adı Greenheart Games. Oyunları oyun yapımcılığı üzerine bir işletme oyunu, Tycoon dediğimizden: Game Dev Tycoon.

Greenheart Games daha ilk oyunlarında isimlerini zekice bir taktikle duyurmasını bildi. Firmanın ilk oyunu dün Mac, Windows ve Linux için çıktı ve yapımcılar kimsenin yapmadığı bir şeyi yaptı. Kendi oyunlarını kendileri kırıp bunu çok kullanılan bir Torrent sitesine yüklediler.

Kendi oyunlarını Torrent'e yüklemelerinin ardından bir dakika gibi kısa bir zaman geçmesine rağmen upload hızları tavanı buldu çünkü dünyanın dört bir yanından oyunun her üç platform için farklı sürümleri çılgınca indirilmeye başlandı.

Ama oyunu indirip oynayanları tatlı ve düşündürücü bir sürpriz bekliyordu. Kırılmış sürümün tam sürümden tek bir farkı vardı. Yapımcılar ilk başta indirdiklerinin illegal bir kopya olduğu üzerine bir uyarı koymak istediler ama biraz düşündükten sonra oyuncuların aynı kendileri gibi hissetmelerini sağlayacakları bir yol buldular. Oyunu bir kaç saat oynadıktan sonra korsan oyuncular şu mesajı gördü.

Satış Raporu

Patron, görünen o ki bir çok oyuncu yeni oyunumuzu oynuyor. Bunu kanunen satın almak yerine korsanını indirerek çalıyorlar. Eğer oyuncular sevdikleri oyunları satın almazlarsa, er ya da geç iflas edeceğiz.

İşin ilginç yani bu düşündürücü mesaja rağmen halen Torrent sayfalarında oyunun bu noktasında takıldıklarını ve bunu nasıl geçeceklerini soran oyuncuların olmasıydı. Oyun içi mesajın ardından firma çalışanları oyunlarına destek olmaları için aynı sitenin forumunda mesaj atmalarına rağmen mesajları alt sıralarda hızla kaybolup gitti.

İlk günün ardından oyun içine koydukları zararsız bir kod sayesinde ne kadar oyuncunun korsan ne kadar oyuncunun orjinal sürümü oynadığına baktıklarında rakamlar şöyleydi: 214 oyuncu orjinal oynuyor ve 3104 oyuncu korsan kullanıyordu. Yüzdeye vurmak gerekirse bu oyuncuların %93.6'sını kapsıyor.

Game Dev. Tycoon'un fiyatının sadece 8 dolar yani 14 lira olduğunu, eğer oyunu alırsanız üç platformda birden sahip olacağınızı belirtmek isterim. Oyunu almak isterseniz firmanın sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum