Oyunlardaki En İyi Yılbaşı Etkinliklerini Sizler İçin Derledik!

2021'e hazır mıyız?

İnsanlık tarihine adını altın harflerle yazdıracak bir 2020 yılını geride bırakmamıza artık sadece günler kaldı. Ertelemeler ve skandallar ile sarsılan oyun dünyası da bu yılı atlatabilmeye bizler kadar can atıyor. Sadece bu sebeple bile bu yılın yılbaşı etkinlikleri eskisinden çok daha eğlenceli olacağa benziyor.

Bizler de her yılbaşında olduğu gibi sizlerle oyunlardaki yılbaşı etkinliklerini paylaşmak istedik. Hazırsanız gelin başlayalım.

Fortnite – Operasyon: Kar-Maşa

2020 yılı hem Epic Games hem de Fortnite için bir hayli hareketli geçti. Apple ile olan savaşına son hızıyla devam eden geliştirici, bu süre zarfında Fortnite evrenini de kara bulmaktan geri durmadı. Operasyon: Kar-Maşa, bol bol yeni içerik ile geliyor.

Kardan Komando ile savaşacağımız bu etkinlikte ücretsiz kıyafetler ve yeni kozmetikler bizleri bekliyor olacak. Etkinlik süresince Kardan Komando’nun verdiği görevleri tamamlayan oyuncuları yeni planör kozmetikleri, kaplamalar ve kazma tasarımları bekliyor. Epic Games bu yıl için Hediye Kalkan sırt süsü ve çeşitli diğer kozmetikleri de oyuncuların beğenisine sundu.

15 Aralık’ta başlayan etkinlik 5 Ocak tarihine kadar devam edecek. Yılbaşı temalı kostümlerin 5 Ocak’tan sonra kasaya döneceğini hatırlatmakta da fayda var.

Destiny 2 – The Dawning

Destiny oyuncularının en çok talep gösterdiği etkinliklerden biri olan The Dawning, ilk oyundan beri bizlerle. Festival ve kutlama ruhunu tekrar The Tower’a taşımaya gelen The Dawning etkinliği, bu kez çok daha fazla içerik vadediyor.

The Dawning etkinliğinin olmazsa olmazı NPC’miz Eva Levante, The Tower’daki yerini almaya geldi. Etkinlik süresince kendisinden görevler alabileceğimiz Eva, görevlerini tamamlamamızın ardından bizlere The Dawning’e özel tarifler verecek. Bu yılın yeni efsanevi silahı ise Glacioclasm olacak. Fusion Rifle sınıfına girecek tüfeğin etkinliğin tamamlanmasının ardından erişilemeyeceğini de belirtelim.

Aynı Fortnite gibi 15 Aralık’ta başlayan etkinlik, 5 Ocak tarihine kadar devam edecek. Bu sürede yeni Ghost kostümleri ve bolca yılbaşı temalı kozmetik sizleri bekliyor olacak.

Apex Legends – Holo-Day Bash

Kış trenine atlamaya hazırlanın! Apex Legends’ın bir klasik haline dönüşen Holo-Day etkinliği, yeni yılı yalnız geçirecekler (L) için eğlenceli bir kaçış seçeneği sunacak. Winter Express modunun geri döneceği etkinlikte bolca hediye de bizleri bekliyor.

Apex Legends’ın sevilen oyun modu Winter Express bu kez değişerek karşımıza çıkacak. Yine World’s Edge üzerinde hareket edecek bu treni grubunuz ile kontrol altında tutmaya çalışacaksınız. Fakat bu kez trenin durak sayısı artırılmış durumda. Yani işiniz eskisinden biraz daha zor olacak. Buna ek olarak yeni hediye sistemi de yılbaşı süresince oyunu oynayan kişileri mutlu edecek içerikler ile doldurulmuş. Battle pass gibi işleyen bu sistemde 1000 puan ile silah charm’ı, 3000 puan ile Bloodhound kostümü, 4000 puan ile ise yeni Horizon kostümü satın alabileceksiniz.

1 Aralık’tan beri yayında olan oyun modu, 4 Ocak’ta sona erecek. Bu süre zarfında mağazaya uğrayıp yeni kozmetiklere göz gezdirmeyi de unutmayın.

Sea Of Thieves – Festival of Giving

Yılbaşını korsanlık yaparak geçirmek isteyenlerin imdadına ise Sea of Thieves yetişiyor. Microsoft’un en karlı işlerinden biri haline gelen Sea of Thieves, bu yılbaşında engin denizleri yeni sürprizlere boğmaya hazırlanıyor.

Öncelikle etkinlik süresince diğer oyunculara Plundered Present gönderebileceğinizi belirtelim. Gilded Voyage’ların da getirisi artarak Emissery bayrağınızı en tepede taşımanıza yardımcı olacak. Bu süreçte Twitch yayınlarından eşya düşürebilecek ve kendinize yılbaşı temalı bir gemi oluşturabileceksiniz. Tabii yılbaşı temalı evcil hayvanları da unutmayalım…

Fall Guys Season 3 - Winter Knockout

Çıkış yaptığı günden beri ortalığı kasıp kavuran Fall Guys, 2021 yılına da büyük bir curcuna ile girmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde yeni sezonu için şirin mi şirin bir fragman yayınlayan Mediatonic ekibi, Fall Guys’ın üçüncü sezonunda bizi yeni yıl neşesine boğacak.

Aslında bunu bir yılbaşı etkinliği olarak değerlendirmek konusunda editöryal tartışmalar yaşadık zira Winter Knockout tam teşekküllü bir sezon olacak. Yine de kar teması, yılbaşı kostümleri, çam ağaçları ve ışıklandırmalar içimizi ısıttığı için kendisini de aramıza almaya karar verdik.

Tam da düşündüğünüz gibi pek çok yılbaşı temalı kozmetiğe merhaba diyecek olan Fall Guys, üçüncü sezonu ile birlikte yeni oyunlara da kavuşacak. 25 Aralık 00:00’a kadar oyuna en az bir kere girecek oyunları ise Noel Baba kostümleri bekliyor.

Assassin's Creed Valhalla - Yule Festival

​​​​​​​

Bu yılın Ubisoft’tan gelen sürprizlerinden olan Assassin’s Creed Valhalla da yılbaşı ruhunu iliklerine kadar hissedecek oyunlar arasına katılıyor. Tam bir Viking klanı üyesi gibi içip, dağıtabileceğiniz bu etkinlik süresince yılbaşını Valhalla’nın sofrasında kutlama şansı bulacaksınız.

Oyun içerisine eklenen etkinliklere katılarak kazanacağınız Yule Token’lerini, farklı eşyalar satın almak için kullanabileceksiniz. Yerel festival vendor’una ulaşarak Mōdraniht temalı kostümleri, zırh ve silah setlerini hatta dövmeleri bile açabileceksiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum