Oyunlardaki Komik Mantık Hataları

Mantıksız ama yine de komik

Oyuncu dediğin ince detaylara dikkat eder, elimizde değil. Bir çok oyunda birbirinden farklı ufak tefek mantık hatalarıyla karşılaşıyoruz; bunların bir kısmı oyunların mekanik kısıtlamalarından kaynaklanırken, bir kısmı da geliştiricilerin gözünden kaçmış oluyor. Sonuçta bunlar dikkatimizi çeken tarzda şeyler ama kafayı da çok fazla takmıyor, gülüp geçiyoruz.

Bu hafta size çeşitli oyunlarda karşımıza çıkan komik mantık hatalarından bir derleme hazırladık. Merak etmeyin bu sefer seçtiklerimiz oyunun kendi bünyesi içindeki ufak tefek mantıksızlıklar, yoksa "hadi canım ışınlanma diye bir şey olur mu" gibisinden şeyler değil. Bunların bazıları oyunları oynarken bizzat bizim başımıza gelen şeyler, bazıları için ise Reddit'te 'bu ne mantıksızlık' denilerek başlık bile açılmış. Aslında bazı örnekleri belli mantık çerçevesinde açıklamak mümkün olabilir ama işleri neden ciddileştirelim ki? Komik diyelim, geçelim.

Sizin de son zamanlarda oynadığınız oyunlarda gözünüze çarpan benzer mantıksızlıklar varsa paylaşırsanız seviniriz, belki bazılarını daha sonraki listelerde kullanabiliriz bile.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum