P.T.'yi Silmeyin; Tekrar İndiremiyorsunuz

Konami, oyunu hafızalardan da silemezsin!

Kojima ve Konami'nin sarsıntılı ayrılık hikâyesi hala etkilerini sürdürüyor.

Sadece oynanabilir fragmanıyla bile olay yaratan Silent Hills'in bu ayrılık yüzünden iptal olduğunu bundan birkaç zaman önce duyurmuştuk. Hatta bunun üzerine Konami'nin Silent Hills demosu P.T.'yi PSN'den kaldırdığını da sizlere söylemiştik. Fakat bu kez olay P.T.'nin, sunuculardan komple kaldırılmış olması.

Eğer daha önce P.T.'yi indirdiyseniz ve bir sebepten dolayı PS4'ünüzden sildiyseniz oyunu tekrar indirme şansınız yok. Normalde daha önce PSN üzerinden satın aldığınız veya ücretsiz indirdiğiniz her oyun, "Oyun Kütüphane"nizde yer alır. Ve PS4'ünüz bozulsa da, kırılsa da, sabit diski yansa da daha önce o oyunu hesabınızdan indirdiğiniz için tekrar indirebilirsiniz. (Örnek olarak benim PS4'üm yakın zamanda bozulduğu için dijital olarak satın aldığım GTA 5 ve FIFA 15, otomatik olarak silinmişti. Fakat yeni PS4'te hesabımı aktif ederek bu iki oyunu da para vermeden tekrar indirdim.)

Hatta bundan 2 yıl önce indirdiğiniz demoları bile tekrar indirme şansınız bulunur; o demolar PSN'de bulunmasa bile. Ancak P.T. bu konuda tek istisna. Çünkü Polygon editörü Russ Frushtick, deneme amaçlı P.T.'yi sildiğini ve tekrar yükleyemediğini belirtti.

Oyun kütüphanenizde gözükmesine rağmen P.T.'yi tekrar indirmeye kalkıştığınızda aşağıdaki gibi bir hata alıyorsunuz.

Sanırsak Konami sadece P.T.'ye erişimi kesmemiş, oyunu Sony'nin sunucularından da silmiş. P.T., yani Silent Hills bu "epik" iptalinin yanında PSN'de "tekrar indiremediğiniz tek oyun" olarak da tarihe adını yazdırmış oldu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum