Palword'ün Geliştiricisi, Yapay Zeka İddialarını Reddetti

"Her şeyi elle çiziyoruz"

Palworld ve Pokemon dünyası arasında "ilginç" bir benzerlik olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. Son yıllarda Steam'de en çok oynanan oyunlarda biri haline gelen Palworld, "pal" adı verilen karakterlerinin tasarımları ile de ön plana çıkıyor. Peki ama bu karakterler nasıl tasarlanıyor?

Bir süredir internette, Palworld'ün yapımcısı Pocketpair ekibinin yapay zekayı kullandığına yönelik iddialar dolanıyordu. Bu iddialara göre Pocketpair, yapay zekaya bazı komutlar vererek oyun içerisindeki karakterleri bu şekilde oluşturuyor. İddialardan bunalan stüdyo, ilk kez bu söylentilere net bir yanıt verdi.

Pocketpair CEO'su Takuro Mizobe, CGWORLD dergisine verdiği röportajda bu iddiaların tamamını yalanladı. Pocketpair'in tasarım için yapay zekayı kullanmadığının altını çizen yönetici, derginin Ağustos ayı sayısında tasarım aşamasının bulunduğunu da sözlerine ekliyor.

"Palworld'de yapay zeka kullandığımız öne sürülüyor. Fakat bu yanlış bir iddia. Tasarımcılarımız binlerce farklı tasarım ile bize geliyor. Dergi içerisinde Pal tasarım aşamamızı okuyabilirsiniz."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum