Paradox, Vampire the Masquerade - Bloodlines 2'yi İndirimden Kaldırttı

Atı alan Üsküdar'ı geçti

Dün başlayan Epic Games Store indirimleri büyük yankı uyandırdı ve indirimlerin en popüler isimlerinden biri de elbette Vampire the Masquerade - Bloodlines 2 oldu. Henüz ön siparişte olan oyunun Standart versiyonu indirimlerle birlikte 32 liradan satılmaya başlamıştı. Bu fırsattan yararlanan çok sayıda oyuncu oldu neyse ki.

Akşam saatlerinde ise oyun bir anda Epic Store sayfalarından kalktı. İlk başta bunun yoğunluktan kaynaklanmış olabileceğini düşündük, sonra belki fiyatlarda bir miktar düzeltme yapacaklardır dedik ama işin rengi başkaymış. Paradox Interactive, indirim dönemi sonuçlanana kadar oyunu Epic Games Store'dan kaldırtmış durumda.

Paradox'un bu kararı almasındaki en büyük sebep oyunun fiyatının çok aşağı inmiş olması gibi görünüyor. Oyun bu fiyatlarda satıldıktan sonra oyuncuların tam fiyatını verip almaları biraz zor olacak, oyun çıktıktan sonra bile yine bu seviyede bir indirim beklenecektir. Gelen bilgilere göre Paradox "indirim" koşullarından tam olarak haberdar değilmiş, bu yüzden de oyunun kaldırılmasını talep etmişler.

Yine bir Epic exclusive oyun olan John Wick'in geliştiricisi Mike Bithell, Epic'in indirimden kaynaklanan farkı karşıladığını belirtmiş, yani aslında ortada stüdyolar için maddi bir kayıp söz konusu değil. Buna rağmen Epic Store'dan indirim dönemi bitene kadar kaldırılması istenen bir diğer oyun da Oxygen Not Included oldu.

Epic Games'ten Sergey Galyonkin oyunu indirimli satın alanların durumunda bir değişiklik olmayacağını ve indirim döneminin ardından Bloodlines 2'nin tekrar Epic Store'daki yerini alacağını belirtiyor. Yani oyunu 32 liradan alanlar yaşadı :) Kaçıranlar için ise artık yapacak bir şey yok.

YORUMLAR
Pixlik
18 Mayıs 2019 13:09

Yapılacak indirim ve indirimin boyutu hakkında paradoxun haberi varmış ve onaylamışlar. Fakat steamden alan oyuncuların iade etmeleri hoşlarına gitmemiş.Paradox mini EA olma yolunda hızla ilerliyordu hanelerine bir puan daha yazdırdılar.

AreaLevo
18 Mayıs 2019 00:49

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Norrec_
17 Mayıs 2019 13:49

şimdi oyunu yapan firma suçlu oldu.. hani epic o sövdüğünüz oyun firmalarını destekleyen firma, şimdi oyun firmalarına burada sövenler epic şovmenleri

mserhatsari
17 Mayıs 2019 12:34

60 dolarlık oyun bölgesel fiyatlandırmayla 92 lira iken, 10 dolarlık discount ile 32 liraya satın aldık. Muhtemelen iki firma arasında kopukluk yaşanan nokta bölgesel fiyatlandırmalardır. Yani düz mantıkla 50 dolar beklenen her bir kopyaya 5... dolar verdik. Bölgesel fiyatlandırma yapılan her ülke farkı bu kadar uçuk şekilde yansıtmış mıdır bilmiyorum ama eğer karar bahsettiğim bölgesel fiyatlandırma yüzünden verildiyse en büyük pay sahiplerinden biri biziz demektir kfskfsk Bu ne güçtür yarabbi memlekete bak be, sadece var olarak global pazardan oyun kaldırtıyor.

AvastYeScurvyDog
17 Mayıs 2019 11:45

Benim okudugum haberlere gore, Paradox'un bu karari almasindaki sebep, Epic'in yaptigi bu indirim zamaninin kosullarinin tam olarak firma ile konusulan ile ayni olmamasi. Hal boyle olunca Paradox'da oyununu satistan kaldirilmasini istemis. Kullanicilara bahsedilmeyen ve firmalar ile Epic arasinda konusulan ne var bilmiyorum ama bir yerde bir farklilik var ki, Paradox oyununu geri cekmis indirim gunlerinden.Ayrica eger yanlisim var ise duzeltin ama Hades adli oyununda fiyatinda degisiklik yapildi. Epic ilk once 6.99$'dan fiyatlandirmis, fakat sonrasinda yapimci fiyati 14.99$ olarak duzeltmis. Oyunun indirimsiz fiyatida ayni sekilde 19.99$'dan 24.99$'a cikarilmis.

sSnake
AvastYeScurvyDog
17 Mayıs 2019 12:49

Tahminice Paradox, Hades yapımcısı ve Oxygen Not Included yapımcısı Epic'in ekstaradan yaptığı 10$ / 60? indirimini dikkate almadılar. Dikkate almadılar diyorum çünkü örneğin My Time At Portia indirimin başlangıcından itibaren 89? olmasına rağmen indirimle ancak 71.20? oldu. Yani söz konusu 60? indirim görmedi. Yani haberdar edildiyse hepsi edilmiş ya da hiçbirisi edilmemiş olurdu. Bir de anlamıyorum, USD ve EUR bölgesinde fiyatlar her zaman sabit oluyor. Buna rağmen çoğu zaman birçok farklı bölgenin kur çevirisini 60$ üstünde bile çevirildiği oluyor gördük, ama o zaman adil oluyor da neden bizim gibi alım gücü düşük bölgelerdeki indirimler Amerikalı ve Avrupalılara batıyor. Bölge kilidi denen meret var sonuçta, neyin hazımsızlığıdır bu.

AvastYeScurvyDog
sSnake
17 Mayıs 2019 13:19

Tahminimce, bolgesel fiyatlandirma yapilan yerlere laf edenlerin, oralardaki ekonomiden, alim gucunden haberleri yok.


Niural
17 Mayıs 2019 11:32

Şimdi bunu alamadıysam tekrar 32TL olana kadar hiç almam. Büyük hata yaptı Paradox. Bu indirim döneminde tüm önsipariş + çıkıştan sonra 1 senelik satış kadar satış yapabilirdi. Belki 2 senede kazanacağın parayı sana 2 sene öncesinden ödüyorlar düşünsene. Bir de Epic aradaki parayı karşılayınca tam ücretten satıyorsun hepsini.

Maximen
Niural
17 Mayıs 2019 14:41

Eminim Epic senden o 32 TL (5$) i alamadığı için ağlıyordur :D

1daha1dahadene
Maximen
18 Mayıs 2019 10:06

Terbiyesizlik etme. Bu bir bayrak yarışı, bilgi çağı.


sSnake
Niural
17 Mayıs 2019 11:49

Kesinlikle.


Mico
17 Mayıs 2019 11:21

Arkadaş nasıl bir iletişimsizlik ya. Epic'in hırçınlığı yaptığı güzel işleri de lekeliyor. Her ne kadar indirim farkını karşılasa da adamlar haklı bence, kaç senedir beklenen oyunu 30 liraya satarsan insanların aklında bir kalite endişesi vb. negatif düşünceler belirebilir. Neyse belki bu da bir pazarlama stratejisi.

sSnake
17 Mayıs 2019 11:14

Paradox çok gerzekçe bir hamle yaptı cidden. Hem 30 yerine yüzde 12 komisyon kesintisi hem de fiyat farkının Epic tarafından karşılandığı bir indirimde ceplerine hiçbir mağazada girmeyecek hasılatı geri teptiler resmen. Yazık ki Epic ve Steam mağaza tartışmalarında "oyuncular kaybediyor" diye çığırtkanlık yapıp Epic sövenler bu duruma sevinebiliyor. Neyse, en azından ne kadar yanıldıkları yüzüncü kez kanıtlanmış oldu.

Decypher
17 Mayıs 2019 10:56

"İndirimler 13 Haziran'a kadar sürüyor, sonra alırım" diyenlerin gözü yaşlı :)

MSelm
Decypher
17 Mayıs 2019 11:40

;(


sSnake
Decypher
17 Mayıs 2019 11:03

Ben ki ön sipariş düşmanı bile Bloodlines 2'nin standart sürümünü aldım. Ancak gene de diğer versiyonlardaki 24 saat erken erişim hareketini onaylamadığım için diğer paketleri almak istemedim.

Jusca
sSnake
17 Mayıs 2019 17:04

Bende full paket aldım herşey dahil değer abi bu oyuna. Böyle oyunlara destek vermek lazım. (zamanında witcher a da ön sipariş vermiştim ey gidi günler ey)


Parolamı Unuttum