PAX Dijitale Taşınıyor, 9 Gün Boyunca Durmaksızın Etkinlik Olacak

7/24 değil, 9/24

Bu yıl ertelenen veya iptal edilen oyun fuarları arasında PAX West, PAX Australia ve EGX de vardı. Normalde EGX Temmuz ayında, PAX ise Kasım ayında olacaktı ama artık olmayacak. Durum böyle olunca da bu fuarların arkasındaki organizatörler kafa kafaya verip neden farklı bir şey yapmıyoruz diyerek PAX fuarını dijital ortama taşımaya karar vermişler.

PAX Online ismiyle düzenlenecek olan etkinlik 12 Eylül günü başlayıp 20 Eylül'e kadar tam 9 gün sürecek. İşin iddialı kısmıysa şu, bu etkinlik 9 gün boyunca 7/24 devam edecek, hiç ara verilmeyecek.

Etkinliğin resmi sitesinde de "7/24 mü demiştik? Aslında 9/24 demek istedik çünkü bu sanal buluşmayı dokuz gün boyunca ara vermeden gerçekleştireceğiz" diyorlar.

PAX Online'da, bu fuarlarda yer alan panel, konser ve turnuvaların dijital uyarlamaları bulunacak. Çeşitli oyunların demoları indirilebilir olarak sunulacak (ki Steam Game Festival bu konuda aşılması zor bir çıta belirledi bana göre), online hatıra eşyaları alabileceğiniz bir mağaza bulunacak ve sohbet odaları sayesinde de 9 gün boyunca birlikte oyun oynayacak gruplar da bulabileceksiniz.

Bu etkinliğin güzel yanı normalde PAX fuarlarını görme imkanı bulamayacak kişilerin (kim kalkıp da Seattle'a gidecek), online de olsa bu panelleri izleyebilecek olmaları.

Organizatörler bu yeni etkinlikle ilgili detayları sonradan açıklayacaklarmış, yani sitesini takip etmekte fayda var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum