Pete Hines, Starfield'ın Başlangıç Ekranını Eleştiren Mark Cern'e Sessiz Kalamadı

Her şey bitti, tek derdimiz başlangıç ekranları mı oldu?

Haftasonu belki siz de son zamanların en saçma tartışmalarından birine denk gelmişsinizdir. Aralarında eski Blizzard geliştiricilerinden Mark Cern'in de bulunduğu bir kesim, Starfield'ın başlangıç ekranına dair saçma sapan eleştirilerde bulundu. İşin içine ilgi çekmeye, etkileşim almaya çalışan hesaplar da girince işler tuhaf bir hal aldı. Hatta Starfield'ın başlangıç ekranını Skyrim ile kıyaslayıp 'Skyrim ne kadar süperdi' diyenler bile oldu. Halbuki Skyrim'in başlangıç ekranının ne kadar sade olduğunu hatırlarsınız :) Tam bir ağzı olan konuşuyor durumu anlayacağınız.

Mark Cern'in attığı tweet ise tartışmaları ateşleyen cinstendi. Cern şöyle yazmıştı:

"Başlangıç ekranlarının fizyonomisi. Bir oyunun başlangıç ekranı, ekibin ne kadar aceleci olduğu ve yaptıkları işten ne kadar gurur duydukları hakkında pek çok bilgi verebilir.

Starfield'in başlangıç ekranı ya fazla mesai yapmış tutkulu bir ekibin çıkış tarihine yetişmek için acele ettiğini ya da ekibin bu ekranı hiç umursamadığını gösteriyor.

Başlangıç ekranları genellikle geliştirmenin son halkasıdır. Ekipler ana oyunu yapmakla meşguldür. Başlangıç ekranlarının oyun çıkışa hazırlanırken veya 0. gün yamasıyla değişmesi oldukça yaygındır."

Cern'in iddiasına göre Starfield ekibi başlangıç ekranını hiç sallamamış, umursamamış :)

Buna doğrudan cevap veren Bethesda'nın tecrübeli ismi Pete Hines ise şunları söyledi:

"Ya da tam olarak istedikleri şeyi tasarladılar ve bu ekran yıllardır menümüzdeydi ve üstünde anlaşılan ilk şeylerden biriydi. Bir konuda fikri olmak bir şeydir. Sen farklı yapardın diye bir geliştiricinin 'umursayıp umursamadığını' sorgulamak ise hiç de profesyonel olmayan bir şey."

Ben de kesinlikle Pete Hines ile aynı fikirdeyim. Kaldı ki Starfield'ın başlangıç ekranı gayet sade ve güzel. Cern hiç Elden Ring, The Last of Us vs oynamamış herhalde.

YORUMLAR
memoefe
21 Ağustos 2023 23:15

Gerçekten çok boş yapmış Mark abimiz, biraz art niyet aradım söylediklerinden. Bu kadar sığ düşünen biri olduğunu sanmıyorum.

ocelot1789
21 Ağustos 2023 16:13

Hayatımda bundan daha saçma bir saldırma şekli görmedim. Eldern Ring'in de giriş ekranı bundan daha da vasat şekilde bir tasarıma sahip ama kimse saldırmadı. Oynanışını hantal bulduğum ve çağın gerisinde hissettirdiği için sevmiyorum souls oyunlarını ama objektif bakınca bile anasını satayım sanki bir şişirme varmış gibi. '' Eldern Ring elinden tutmuyor, bebek oyunları oyna sen'' diyenler var, ama ubisoft vs öyle bir oyun yapınca '' bu ne biçim level dizayn?'' Şimdi de menünün sadeliğinden adam oyunun geneline özensizlik basmış.

 

Gerçekten ilginç bir kafa.

Atlas Estrella
ocelot1789
22 Ağustos 2023 12:57

Elden Ring elinden tutuyor tutmasına da, parmak arası yapmıyor sadece.


Parolamı Unuttum