Phil Spencer, Yüksek FPS'yi Yüksek Çözünürlüğe Tercih Ediyormuş

Doğru söze ne denir?

Her ne kadar yeni nesil konsollarda 4K, hatta 8K laflarını duymaya alışmış olsak da Xbox'ın patronu Phil Spencer, Stevivor'a verdiği röportajda gönlünün yüksek FPS'den yana olduğunu açıkça belirtti.

Spencer, hem kendisinin, hem de Xbox ekibinin daha yüksek ve daha stabil FPS değerlerini 'ekrana birkaç piksel daha atmaktan' daha değerli bulduğunu söylüyor. "Bence Xbox One X ile bu nesilde oyunların inanılmaz göründüğü bir noktaya eriştik... Ama ben oyunların en az göründükleri kadar inanılmaz hissettirmelerini de istiyorum. Günümüz neslinde buna sahip değiliz, çünkü sahip olduğumuz işlemciler GPU ile karşılaştırdığımızda geri kalıyordu." diyor Spencer.

Aslında bu açıklama bir bakıma yeni nesilde öyle devrim yaratacak tarzda bir grafik sıçraması görmeyebileceğimizi de söylüyor, ancak Spencer'a bu konuda katılmamak mümkün değil. Bir oyunu 4K/30fps oynamakla 1080p/60fps oynamak arasında gerçekten de dağlar kadar fark var. Eğer yüksek çözünürlüklerde de en az 60 fps stabil performans sağlanamıyorsa, o halde önceliğin bu FPS değerlerine ulaşmak olmasını beklemek daha doğru geliyor bana.

Ancak Spencer bu açıklamayı yaparken, Xbox Series X için oyun geliştiren stüdyoları da tamamen serbest bıraktıklarını ve hangi optimizasyona yoğunlaşmaları konusunda diktede bulunmadıklarını da söylüyor.

Phil Spencer da sağlam bir oyuncu olduğundan Xbox ekibinin başına geçtiği günden beri Xbox markasının oyunculara eskisinden çok daha iyi bir ortam sunmaya başladığını kabul etmek lazım.

YORUMLAR
dacencoldfire
29 Ocak 2020 16:53

Yani şair burada demek istemişki yeni nesilden hem 4k hem 60fps çok da beklemeyin :D

ugur_sezgun
29 Ocak 2020 16:29

Bence Spencer da cözünürlük-fps den ziyade kaliteli exc.oyun üretmenin daha önemli olduğunun farkında ve genel olarak kendisi de yaklaşımlarını çok begendiğim birisi,umarım sözünü verdiği gibi yeni nesilde Xbox sadece oyunlara yönelik dolu bir konsol olacak.

Parolamı Unuttum