Phil Spencer, Starfield'ın 'En Çok Oynanan' Bethesda Oyunu Olmasını İstiyor

Game Pass'in sihirli değneği

Xbox'ın patronu Phil Spencer, Axios muhabiri Stephen Totilo ile söyleşisinde Starfield ve Bethesda hakkında da konuştu.

Spencer, amacının Starfield'ı Bethesda'nın şimdiye kadar en çok oynanan oyunu yapmak olduğunu söyledi.

Bethesda'nın yıllardır oynanmaya devam eden efsanesi The Elder Scrolls V: Skyrim, 2011'den bu yana 30 milyon satmayı başarmıştı. Ama Skyrim neredeyse her platforma çıktı, yeni platformlar geldikçe onlara da uyarlandı ve bu sayede de oyuncu kitlesini iyice büyütmeyi başardı.

Ancak Bethesda'nın yeni dev bilimkurgu RYO'su Starfield önceki Bethesda oyunlarının aksine PlayStation konsollarında yayınlanmayacak ve bu da aslında teorik olarak oyuncu sayısında ciddi bir azalma anlamına geliyor.

İşte burada da devreye Game Pass giriyor. Microsoft kısa bir süre önce Game Pass abone sayısının 25 milyonu aştığını açıklamıştı.

İlk günden Game Pass'e katılan Halo Infinite, serinin en iyi açılışına imza atmış ve 20 milyondan fazla oyuncuya ulaşmıştı. Yine bir başka yeni oyun Forza Horizn 5 18 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip.

Spencer "Forza 5 ve Halo'nun istatistiklerini seviyorum... Psychonauts 2'yi oynayan oyuncu sayısını Psychonauts 1 ile karşılaştırmayı da seviyorum." diyor.

"Halo ve Forza'nın yeni oyunları bu serilerin en çok oynanan oyunları oldu çünkü onları şimdiye kadarki en çok ekranda oynanabilir hale getirdik" diyen Spencer, aynı durumu Starfield'da yaşayacağımızı düşünüyor.

Spencer sadece Starfield için değil, Microsoft bünyesine katılacak Activision Blizzard oyunları için de çok iddialı. "Beş yıl içinde WoW oynayan oyuncu sayısının bugünkünden fazla olmasını istiyorum. Beş yıl içinde Call of Duty oynayan, Candy Crush oynayan oyuncu sayısının da bugünkünden fazla olmasını istiyorum çünkü bu oyunları çok daha fazla kişinin erişimine sunacağız"

Starfield 11 Kasım 2022'de PC ve Xbox konsolları için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum