Pillars Of Eternity 2’de Hava Olayları ve Romantizm Olacak

Yağmur altında sevdiceğinizle ork kesme keyfi

Pillars Of Eternity hakkında pek çok şey söylenebilir. Çok iyi yaptığı şeyler de vardı, eksik kaldığı yanlar da. Ama hey! Onlarca yıl sonra Baldur’s Gate tadında ve türünde, yüzlerce saat süren, diyalog zengini bir RYO oynamanın keyfi de bir başkaydı doğrusu (Hiç bitiremesem de…)

Şimdiyse beşinci günün şafağında gözlerimizi diktiğimiz ufuklarda Pillars Of Eternity 2: Deadfire görünüyor. Ve öncekinden çok daha iyi olmaya bayağı kararlı kendisi. Fig’de şu sıralar devam eden kampanyası şimdiden 3 milyon doları aşmış durumda, ki bu da talep ettikleri 1.1 milyonun neredeyse üç katı demek oluyor. Toplanan para çoğaldıkça Obsidian’in oyuna eklenebileceği özelliklerin sayısı da artıyor doğal olarak. Bunlardan oyunda yer alacağı kesinleşen ikisi, hava muhalefetleri ve ekip arkadaşlarımızla birbirimize “kalp atmak.”

Hava muhalefetleri oyuna rastgele olarak gerçekleşen yağmur, rüzgâr, güneş açması, hava kapanması gibi etmenler ekleyecek adı üzerinde. Her ne kadar ilk oyunda da yağmur yağan bölgeler olsa da bunlar hep daha önceden hazırlanmış şeylerdi. Şimdiyse bu tür muhalefetler kendi başlarına gerçekleşebilecek. Daha da güzeli NPC’ler buna tepki verip evlerine saklanabilecek, işe gitmekten vazgeçebilecek ve bu durum bizim görev akışımızı etkileyecek. Ek olarak çeşitli hava şartları bazen savaşları da zorlaştırabilecek. Bu özelliklerin bir kısmı The Witcher 2&3’te bir kısmı da Divinity: Original Sin’de vardı zaten ama olsun. Bence güzel bir gelişme.

Aynı davada beraber yürüdüğümüz ekip arkadaşlarımıza hunharca yürüme imkânı tanıyan romantizm seçeneğine de Dragon Age: Origins ve Baldur’s Gate 2 gibi oyunlardan alışkınız elbette. Yine de Obsidian’in Tyranny’deki karmaşık ilişki sistemini bu oyuna da ekleyeceğini bilmek güzel bir haber.

Obsidian bu haberlere ek olarak iki de yeni video yayınladı. Bunlardan ilki Pillars Of Eternity 2’de yer alacak şehirlerden Neketaka’yı tanıtıyor bizlere. Ayrıca oyunun alfa-öncesi aşamasını da görmüş oluyoruz böylece. İkinci videodaysa Josh Sawyer’la güller eşliğinde romantik bir piknik yapıyoruz. Cidden…

Pillars Of Eternity 2: Deadfire’ın önümüzdeki yılın ilk yarısında PC’ye çıkması bekleniyor. Şimdi sizleri İsmet’in “Nefret ediyorum bu tür oyunlardan!” yorumlarıyla baş başa bırakıyorum... :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum