Pillars of Eternity 2: Deadfire'a Yarın Sıra Tabanlı Savaş Modu Geliyor!

Nihayet

Bundan tam bir ay önce Obsidian yanlışlıkla Pillars of Eternity 2: Deadfire için yayınladığı yamada yanlışlıkla sıra tabanlı savaş özelliğini açmış, durumu fark edince de özellik kısa süre içinde devre dışı bırakılmıştı. Ama sürpriz bir kez ortaya çıkmıştı ve biz de er ya da geç bu modun karşımıza çıkacağını biliyorduk. İşte o gün geldi çattı, yarın yayınlanacak olan ücretsiz güncellemeyle Pillars of Eternity 2: Deadfire'ı artık ister duraklamalı gerçek zaman modunda, ister sıra tabanlı modda oynamak mümkün olacak.

Yalnız şunu da ekleyelim, özellik ilk olarak beta olarak açılacak çünkü bir sorun yaşanmaması için kitlelerce iyice test edilmesi gerekiyor.

Oyunun yönetmeni Josh Saywer yayınladığı videoda bu modun oyunu ciddi ölçüde değiştireceğini ve duraklamalı gerçek zaman savaş sistemine alışamayanlara hitap edeceğini söylüyor: "Sıra tabanlı mod her şeyi yavaşlatıyor ve oldukça taktiksel bir oynanış şekli sunuyor. Ve gerçekten bayağı da eğlenceli"

"Bu özelliği açtığınızda oyundaki tüm savaşlar sıra tabanlı olarak gerçekleşecek. Her karakter sırası geldiğinde oynayacak, yani hareketlerinizi planlamak için sınırsız vakte sahip olacaksınız."

Sawyer bunları anlatırken sanırım CRPG seven oyuncuların çok büyük bir çoğunluğunun eski Fallout'lar, ya da yakın tarihli Divinity: Original Sin gibi şaheserleri oynamadığını varsayıyor, çünkü zaten sıra tabanlı savaş olaylarına gayet aşinayız. Ben her iki sistemi de seviyorum ama sıra tabanlı savaşların taktik ve stratejik yaklaşımını azıcık daha çok seviyorum diyebilirim.

Bu yeni modu denemek için yeni bir oyuna başlamanız gerekecek ve farklı savaş modları arasında geçiş yapmanız mümkün olmayacak. Yani nasıl başladıysanız öyle devam edeceksiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum