Playground Games’ten Ayrılan Gavin Raeburn, Yeni Bir Stüdyo Kurdu

Eski ekip arkadaşları da ona eşlik ediyorlar

Forza serisinin geliştiricisi Playground Games’in kurucularından ve bir dönem başkanlığını da yapan Gavin Raeburn, stüdyosundan ayrılmıştı. Yaptığı açıklamayla, yeni bir stüdyo kurduğunu ilan etti.

Lighthouse Games isimli bu yeni stüdyo, Playground Games’in de bulunduğu Leamington Spa, İngiltere’de kurulmuş durumda. Raeburn’e bu stüdyoda önceki iş arkadaşlarından 30’u da katılmış -ki bunların arasında Playground Games’in kuruluşunda da önemli görevler üstlenmiş isimlerin bulunduğu söyleniyor. Stüdyo, halihazırda yeni bir AAA oyun üzerinde çalışmaktaymış.

Raeburn; “Playground’da Horizon ile Xbox için tüm zamanların en önemli ve en başarılı markalarından birisini yaratmış olduk. Codemasters’ta geçirdiğim başarılı dönemin ardından, burada da yıldan yıla artan bir ticari başarı yakaladık. Bu DNA artık Lighthouse’ta ve bir kez daha tüm deneyimimizi yansıtarak türü yeniden tanımlayan bir marka inşa etmeyi amaçlıyoruz” diyor.

Geçmiş tecrübelerden hareketle bu konuda iddiaları olmalarını doğal karşılıyorum. Sonuçta gerçekten de söylediği gibi bu türün öne çıkan işlerine imza atmış bir ekip bir araya gelmiş durumda. Dolayısıyla, sıradaki oyunu merakla beklememizi sağlayacak bir gerekçe söz konusu bence, siz ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum