PlayStation 5, İlk 4 Haftasında 3,4 Milyon Satmış

Yeni bir rekora doğru emin adımlarla ilerliyor

Geçtiğimiz ay hem Microsoft’un hem de Sony’nin yeni nesil konsolları piyasaya çıktı. Yeterli arz olmadığı için pek çok oyun sever satın almak istemesine rağmen PS5 veya Xbox Series satın alma imkanı bulamadı. Buna karşın yine de PS5 satışları Sony için yeni bir rekora işaret ediyor olabilir.

Digitimes’ın sektörün içinden kaynaklara dayandırarak paylaştığı bilgiye göre ilk 4 haftalık süreçte PS5 toplamda 3,4 milyon civarında bir satışa ulaşmış. Bu sayı, bu zamana kadarki bütün Playstation konsolları içerisindeki en yüksek sayı oluyor. Karşılaştırmak açısından PS4’ün ilk 6 haftalık satışının 4,2 milyon olduğunu belirtelim.

2021 yılında tedarikçi firmaların da desteğiyle 16.8 ile 18 milyon düzeyinde bir üretim ve satış öngörülmekteymiş. Digitimes, Kasım ve Aralık aylarında tedarik konusunda ağırlığın Kuzey Amerika ve Avrupa’ya verildiğini, Ocak ayından itibaren ise Asya’ya odaklanılacağını söylüyor.

Halihazırda piyasaya ne kadar sürülürse o kadar satılıyormuş gibi bir tablo var, ülkemizde de elektronik marketler satışa sunar sunmaz tükeniyor malum. Bu durum ne kadar daha sürer, bekleyip göreceğiz. Ama Sony açısından işlerin epey yolunda gittiği ortada.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum