PlayStation 5 Pro'nun Teknik Özellikleri Sızdırılmaya Devam Ediyor

Overclock edilmiş işlemci de bunlardan biri

Geçen günlerde PlayStation 5 Pro'nun GPU özellikleri ve performans hedeflerine dair çeşitli bilgilerin sızmasının ardından, cihazın teknik özelliklerine dair de yeni bilgiler ortaya çıktı.

PlayStation 5 Pro'nun standart PlayStation 5 ile özellik bazında karşılaştırmasını yaparsak ortaya şöyle bir tablo çıkıyor:

Sistem Hafızası

Standard PlayStation 5 – 448 GB/s (14 GT/s)
PlayStation 5 Pro – 576 GB/s (18GT/s)

Burada %28'lik bir artış görüyoruz. Ancak PlayStation 5 Pro'nun sistem hafızasının daha verimli olduğu da söyleniyor, bu da artışın %28'in daha üzerinde olabileceğini gösteriyor.

İşlemci

İki cihazda da kullanılan CPU aslında aynı. Ama Pro'da işlemci overclock yapılmış olarak gelecek, yani 3.85Ghz'de çalışacak. High CPU Frequency Mode aktif olduğunda işlemci bazında standart konsola göre %10'luk bir hız artışı bekleyebiliriz. Bu modda CPU'ya daha fazla güç aktarılacak, GPU ise %1.5 civarında downclock olacak, bu da %1'lik bir GPU performans azalması anlamına geliyor.

GPU

Standart PS5'ten %45 daha yüksek render hızı, 2-3 kat hızlı Ray-Tracing, 33.5 Teraflops, 8K'ya kadar çözünürlük desteği sızdırılan bilgiler arasında.

Cihazın planlanan piyasaya sürüş tarihi ise bu yılın sonbahar ayları. Tüm bu teknik sızıntılar doğruysa gerçekten güçlü bir konsolla karşılaşacağımız aşikar, bu da Sony'nin özellikle GTA 6 için konsol tarafında cazip olmaya çalıştığını gösteriyor.

YORUMLAR
Atlas Estrella
18 Mart 2024 13:11

%25'lik artış için yeni konsol mu alınırmış? Bu konsolu henüz PS5 almamış olanlar alsın. Biz de bu arada PS6'yı beklemeye devam.

Parolamı Unuttum