PlayStation 5 Stokları Yıl Bitmeden Yenilenecek

Gözümüz aydın

Sony Interactive Entertainment tahmin ettiğimiz açıklamayı yaptı ve PlayStation 5'in şimdiye kadarki en büyük PlayStation konsolu çıkışı olduğunu duyurdu.

"PS5'i bugüne kadarki en büyük konsol çıkışımız yapan tüm oyunculara teşekkür ediyoruz" diyen Sony, PlayStation 5'e gösterilen talebin eşi benzeri görülmemiş boyutta olduğunu da ekliyor.

Satışa sunulduğu tüm ülkelerde yok satan PlayStation 5, yüksek fiyatına rağmen ülkemizde de müthiş bir ilgiyle karşılanmış ve teknoloji mağazalarındaki stoklar kısa süre içerisinde tükenmişti. Tabii tüm dünyada olduğu gibi bizde de bu durumun en büyük sebeplerinden biri 'al-sat'çılar, çok sayıda konsolu önceden satın alıp fahiş fiyatlarla satmaya çalışanları hepimiz görüyoruz. Sony'nin bir an önce stok yenilemesi bunun önüne geçmek için tek çare.

Sony de yayınladığı teşekkür mesajında bu konuya değinmiş ve PlayStation 5 stoklarının bu yıl sona ermeden yenileneceğini söyleyerek oyuncuların satıcılarla irtibat halinde olmasını önermiş.

PlayStation 4 çıkışa çıktığı ilk gün içerisinde 1 milyonun üzerinde satışa ulaşmıştı. PlayStation 5'in bu sayıyı geçtiği belli ama Sony bu konuda sayısal bir açıklama yapmıyor.

 

YORUMLAR
nomadsoul
26 Kasım 2020 15:31

Christmas için üretim yapılıyor fakat yine ön sipariş gibi özel alım sistemleriyle sınırlı sayıda olacak. Herkese erişebilir hali Haziran 2021 en erken. Yani dükkana girip bana bir PS5 sarar mısın diyebilmek için en az 6 ay var. 

Parolamı Unuttum