PlayStation 5, Tüm PlayStation 4 Oyunlarını Çalıştıracak

Sony tarafından teyit edilmeyenler dahil

PlayStation 5'in, PlayStation 4'ün aksine geri uyumluluğa çok önem verdiğini ve bunun da önemli özelliklerinden biri olacağını biliyoruz. Mart ayındaki PS5 sistem özellikleri sunumunda Mike Cerny, en iyi 100 PS4 oyununun (oyun süresince sıralanmış) neredeyse tümünün ilk günden itibaren PS5'te oynanabileceğini söylemişti.

Ancak yeni bilgilere göre PS5 eksiksiz tüm PS4 oyunlarını çalıştırabilecek, bunlara Sony tarafından özel olarak onaylanmamış ve teyit edilmemiş olan oyunlar da dahil.

Özellikle de Bloodborne ve Souls içerikleriyle ünlü yayıncı Lance McDonald, attığı tweette şu cümleleri kullandı:

"Geçmişte buna dair bazı kafa karışıklıkları oldu, şimdi bu durumu tamamen aydınlatabileceğim. PlayStation 5, beyaz listeye (çalıştığı onaylanan oyunlar) alınmamış olsa da tüm PlayStation 4 oyunlarını çalıştırabilecek. Sony oyunları test etmeye devam ediyor, ama sistem test edilmemiş oyunları çalıştırmanızı engellemeyecek".

McDonald kısa bir süre sonra bu tweeti sildi ve "Tweetimi platform sahibine saygıdan ötürü sildim, istediğiniz gibi yorumlamakta serbestsiniz" şeklinde ikinci bir tweet attı. Sonrasında o tweet'i de sildi tabii :)

PS5'in eksiksiz biçimde PS4 ile geri uyumluluğa sahip olması, oyuncular açısından çok değerli bir özellik.

YORUMLAR
oguzsasi
7 Ağustos 2020 19:25

Oyun yapımcısının açıklaması Sony' nin açıklaması olmadığından resmi duyuru olmadıkça arafta kalan açıklamalar bunlar. Çalıştırma potansiyeli olduğunu söylemek istemiş bence. " istediğiniz gibi yorumlamakta serbestsiniz " cümlesinden belli. Gerçekten tam geri uyumluluk için her oyunun uygun olup olmadığını garanti edemez. Tıpkı Xbox One' ın orijinal konsolun veya Xbox 360' ın bazı oyunlarını oynatabildiği gibi. Sony' nin konsol tanıtımının hemen başında PsOne logosu göstermesi aklımı kurcalıyor. Acaba tüm konsollar için bir durum mu söz konusu görücez. O zamana kadar artık Xbox Series X 1 numaradır diyorum. 

The Shadow
6 Ağustos 2020 15:05

Çünkü PS4 ve 5 x86 işlemci mimarisi ile çalışıyor. Bu olay aslında 2020 model PC ile 3-4 senelik oyunları çalıştırmak gibi bir şey.

Berkay Dursun
The Shadow
6 Ağustos 2020 15:10

Alakası bile yok, işlemci mimarisinin aynı olması tek başına hiç bir şey ifade etmiyor. 


cavegamer3530
6 Ağustos 2020 14:54

Şimdi ben psn hesabım ile ps 5 e girdiğimde kütüphanemdeki oyunları oynayabilecekmiyim ?? yoksa tekrar satın mı almam gerekecek ??

Parolamı Unuttum