PlayStation 5'te Ciddi Boyutta Enerji Tasarrufu Modu Olacak

Ama nedense opsiyonel bir seçenek olarak

PlayStation, Birleşmiş Milletler'in 'Playing for the Planet' işbirliğine katıldığını açıkladı. Sony Interactive Entertainment'ın CEO'su ve Başkanı Jim Ryan, yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi'nde oyun sektörünün önde gelen isimleriyle birlikte küresel ısınma karşı çabalara aktif olarak katılımda bulunacaklarını söyledi.

Bunun ilk adımı da yeni nesil PlayStation konsolunun güç tüketiminde karşımıza çıkacak.

"Yeni nesil PlayStation konsolunda, bekleme modunda PS4'ten çok daha az enerji tüketen bir mod bulunacak. Eğer sadece bir milyon kullanıcı bile bu özelliği aktif hale getirirse, ABD'deki yaklaşık 1000 evin elektrik tüketimi kadar tasarruf sağlanacak" diyor Ryan.

PlayStation ve Xbox konsollarının bekleme modunda harcadıkları enerji miktarı gerçekten de yüksek ve bu konuda da her iki firma da ciddi eleştiriler alıyordu. Örneğin PlayStation 4 oyun oynama sırasında 137 watt, video izleme sırasında 89 watt harcarken, bekleme modunda harcanan elektrik miktarıysa 8.5 watt gibi yüksek bir değerdi. PlayStation 5 ise bu değeri 0.5 watt'a kadar düşürecek, bu gerçekten de ciddi bir oran. PS4'ün 100 milyon satışı geçtiğini düşünürsek PS5'in de benzer bir başarı elde etmesi halinde bu güç tüketimi tasarrufunun önemli boyutlara ulaşacağını söyleyebiliriz. Elbette oyuncuları bu seçeneği aktifleştirirse.

Bu özelliğin opsiyonel olarak sunulması da soru işareti, bu kadar düşük enerji tüketimi beraberinde hangi farkları getirecek o kısmı belirsiz. Sonuçta bir dezavantajı olmasa bunu opsiyonel olarak sunmazlardı, PS5'in bu seçenek açık olmadığında bekleme modunda ne kadar güç tüketeceği de henüz belli değil.

YORUMLAR
DanteXE
23 Eylül 2019 21:56

Bu özellik opsiyonel olarak sunuluyor çünkü leş PlayStation 4 oyun açar açmaz kıvranmayai garip garip sesler çıkartmaya başlıyor. Rezil bir mimarisi var konsolun. Düşük güç tüketimi modunda 5 dakikada anakart falan erir fazla ısınmadan.

Parolamı Unuttum