Advertisement

PlayStation London’ın Yeni Oyunu Online Bir Co-op Dövüş Oyunu Olacak

Alıştıklarından farklı bir tarza yönelmişler

Her ne kadar son yıllarda Microsoft’un stüdyo satın alımları ön plana çıkmış olsa da Sony’nin eli de bu konuda güçlü; bünyesinde çok sayıda stüdyo bulunduruyor. Bunlardan birisi de PlayStation London Studio. Bugüne kadar daha çok deneysel içerikleriyle biliniyorlar, sıradaysa daha önce yaptıklarından daha farklı bir oyun var.

PlayStation’ın Londra stüdyosu, daha önce SingStar, EyeToy, Wonderbook, PlayStation Home gibi içeriklerle karşımıza çıkan stüdyo, yeni teknolojileri test etmek konusunda tecrübe sahibi diyebiliriz. Son yıllarda da zaten VR’a odaklanmışlardı. Fakat sıradaki oyunlarında bu geleneği terk edecekler gibi görünüyor.

GamesIndustry.biz ile gerçekleştirilen röportajda, stüdyonun eş başkanlarından Stuart Whyte, “VR, AR veya mikrofonlar, her türlü PlayStation teknolojisini destekleyerek, yıllar içinde ortaya koyduğumuz çalışmalar ve yenilikle gurur duyuyoruz. Sıradaki projemizle, gerçekten yeni yollar keşfetmek ve kendimize yeni hedefler koymak istedik. Kesinlikle farklı şeyler denemek istiyoruz” diyor.

Bahsedilen bu yeni proje, fantastik bir dünyada geçen bir çevrimiçi co-op dövüş oyunu olacak. Stüdyonun diğer eş başkanı Tara Saunders ise; oyunun konsept çizimlerinde Londra’nın fantastik versiyonunun resmedildiğine işaret ederek, “Temamız fantastik ve büyülü ögeleri bir araya getirip onları aşina olduğumuz dünyalarla kesiştirmek ve bize hiçbir yer Londra’dan daha aşina değil” diyor.

Oyun belki bir VR oyunu olmayacak, ama stüdyonun daha önceki tecrübelerinden ve ellerindeki araçlardan istifade edilerek geliştirildiği de not ediliyor. Bu araçlardan birisi, stüdyonun oyun motoru Soho Engine. Bu oyun motorunu yeni nesil donanımlar için yeniden inşa etmişler. Dolayısıyla PS5’in bütün avantajlarını kullanmak istediklerini söylüyorlar.

Whyte, Guerrilla Games’i de anmadan geçmemiş. Killzone’dan Horizon’a uzanan yol, kendileri için de ilham kaynağı olmuş. Dolayısıyla, onlar gibi ileriye doğru bir hamle yapmak niyetinde oldukları anlaşılıyor. Bahsedilen bu yeni oyun bu hamle için ilk adım olabilir mi, ilerleyen dönemlerde göreceğiz artık.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum