PlayStation Neo'nun Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Eğer sızdırılan belgeler doğru çıkarsa 4K konsol oyunculuğu mümkün olmayabilir

Nintendo ve Microsoft'un konsol pazarına yaptığı ataklardan sonra Sony'de boş durmayıp rakiplerine yetişmek için işe koyuldu.

Sızdırılan (henüz doğruluğu kesin değil) bilgilerde göze çarpan ilk detay, PlayStation 4'e çıkış yapacak tüm yapımların PlayStation 4 Neo'yu destekleyecek olması, bunun yanında mağaza, topluluk ve internet altyapısı gibi detayların da PlayStation 4 ile ortak olarak çalışması olmakta. Daha önceki söylentilerde de bahsedilen yüksek olmak ile birlikte stabil kare saniye oranları ve daha iyi detay seviyesi gibi bilgiler de sızdırılan bu belgelerde bulunuyor.

Teknik özellikler kısmına geçtiğimizde sekiz çekirdekli işlemcinin bu kez 2.1GHz hızında çalışacağını görüyoruz. Böylelikle PlayStation 4 Neo'nun, PlayStation 4 konsolundan sadece 1.3 kat daha hızlı çalışacağı ortaya çıkıyor. GPU tarafında ise Neo'nun PlayStation 4'e göre 2.3 kat FLOPs daha iyi performans vereceği bilgisi yer almakta. Diğer bir yandan yeni konsolun bellek bant genişliklerinde de iyileştirmeler mevcut. Sızdırılan diğer bilgilere aşağıdaki görseller aracılığı ile göz atabilirisiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum