PlayStation Toplam Oyun Süresinin %40’ı FPS ve TPS Oyunlarında Geçiriliyormuş

Konsol oyuncuları bu türleri seviyor demek ki

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almak için yaptığı hamle, geçtiğimiz yılın önemli gündem maddelerinden birisiydi, bu yıl da gündem olmaya devam edecek gibi görünüyor. Zira halen bir sonuca varılamadı. Gerek ABD’de gerek Avrupa’da incelemeler sürüyor, satın alım işleminin onaylanıp onaylanmayacağı merakla bekleniyor.

İngiltere’nin rekabeti düzenleyici kurumu CMA, bu ayın başlarında bahse konu satın alımla ilgili bazı değerlendirmelerini paylaşmıştı. Dikkatli gözler burada PlayStation oyuncularının tercihleriyle ilgili bir detayı fark etmiş. ResetEra kullanıcılarından Idas ve Twitter’da Idle Sloth, raporda bir bölümde geçen ifadeye dikkat çekiyorlar. Bu ifadede, PlayStation’daki toplam oyun süresinin %40’nın birinci şahıs ve üçüncü şahıs nişancı oyunlarında geçirildiği belirtilmekte. Bu, dikkat çekici bir oran.

Bu veriden hareketle, nişancı oyunlarının özellikle konsol piyasasında baskın bir rolü olduğu sonucuna varılmış; Activision Blizzard markalarından Overwatch ve Call of Duty serisinin de bu türün örneklerinden olduğunun da altı çizilmiş. Bu gerekçelerle satın alımın veto edilmesi açıkçası bana çok da makul gelmiyor, ama yine de böyle bir sonuç çıkması ihtimal dahilinde. Bakalım rekabet kurulları bu satın alımla ilgili nasıl bir karar verecekler.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum