Pokemon GO'ya Efsanevi Pokemonlar ve Onlarca Yenilik Geliyor

Yine yollara düşeceğiz gibi gözüküyor

Geçtiğimiz yıl tam da bu zamanlarda bütün dünyayı kendisine bağlayan, evden çıkmayan insanı sokaklarda koşturan Pokemon GO bir numaralı oyun haline gelmişti. Fakat Niantic güncellemeleri yeteri kadar hızlı yapamadığı için oyun bir süre sonra oldukça fazla oyuncu kaybetmişti.

Havaların güzelleşmesi ve insanların tekrar sokaklara akın etmesini fırsat bilen Nintendo, The Pokemon Company ve Niantic oyuna bir çok yenilik getirmek için kolları sıvadı. Bunlardan en önemlileri Gym sisteminin değişecek olması ve efsanevi Pokemonların oyuna dahil olması. Bunlara ek olarak raid sisteminin oyuna eklenmesi planlanıyor. Yani üç dört arkadaş bir araya gelip sokakta gördüğümüz oldukça ender ve güçlü bir Pokemon (mesela Moltres) ile dövüşüp onu yakalama şansına sahip olacağız. Henüz bu sistem hakkında çok fazla bilgi yok o yüzden bilgi sahibi olduklarımıza şöyle bir göz atalım.

- Yeni Gym sisteminde tıpkı PokeStop'ta olduğu gibi dokunarak eşya alabileceğiz. Tek gereken Gym'in bizim takımımızda olması.

- Klasik Pokemon oyunlarında olduğu gibi Gym dövüşü kazandığımızda rozet alacağız ve gururla sergileyebileceğiz! Ne kadar çok rozetimiz olursa tıkladığımız Gym'lerden o kadar çok ve değerli eşya alacağız. 

- Her bir Gym 6 tane Pokemon'a sahip olacak. Yeni getirilen motivasyon sistemi en çok etkisini burada gösterecek çünkü artık Pokemonlarımız ne kadar çok dövüşürse o kadar yorulacak ve moral kaybedecekler. 

> Switch'e Bir Ana Seri Pokemon Oyunu Gelecek

Gym yenilikleri güzel gözüküyor, oyunu biraz daha RYO havasına sokmuş diyebiliriz. Şu an için Zapdos, Articuno ve Moltres'in nasıl yakalanacağına dair bir bilgi yok fakat demin de dediğimiz gibi raid boss olarak karşımıza çıkma ihtimalleri oldukça yüksek. 

Ne dersiniz Oyungezerler, sizce Pokemon GO bu yazı da ele geçirecek mi? Denize girmek yerine sahilde oradan oraya koşup Pokemon kovalar mıyız? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum