Pokemon Go'nun Yapımcısı Zarar Ediyor!

İşçi gücü yüzde 8 oranında düşürüldü.

Niantic'in adını ilk olarak Pokemon GO ile duyduk. Kısa süre içerisinde dünyanın en çok oynanan mobil oyunlarından biri haline gelen Pokemon GO, bu sayede geliştiricisini de yeni oyunlar üretmeye itmişti. Fakat aynı Telltale Games'in hikayesi gibi aynı temada pek çok benzer oyunu çıkaran Niantic, tarihin tekerrür ettiğini bir kez daha gözümüze sokacak gibi.

Bloomberg'in finansal raporlarına göre Niantic şu sıralarda maddi olarak sıkıntılı bir durumda. Ekibinden tam 85-90 kişiyi çıkartmak zorunda kalacak stüdyo, aralarında yeni Transformers oyunun da bulunduğu dört oyunu iptal etmek zorunda kaldı. Dün sizlerle paylaştığımız NBA oyunu ise yaşamaya devam ediyor gibi.

Meslektaşlarımızın haberlerine göre Niantic CEO'su John Hanke, çalışanlarına gönderdiği bir mail ile durumu detaylandırılmış. Stüdyonun "sıkıntılı bir ekonomik süreçten" geçtiğini ifade eden yönetici, bu kararların markayı ayakta tutacağını belirtmiş. Hanke'nin paylaştıklarına göre bu sayede Niantic gelecekte yaşayacağı sıkıntıları da sorunsuz bir şekilde atlatacak. Tabii bu iddianın gerçekliğini yaşayarak öğreneceğiz..

Stüdyonun yeni bir NBA oyunu üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bu oyun da yine Niantic'in imzası haline gelen "aktivite" tabanlı oyunlardan olacak. Yani oyunu oynamak için sürekli hareket halinde olmanız gerekecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum