Portal'ın Baş Tasarımcısı Kim Swith, Xbox'a Katıldı

XGS kadrosunu güçlendiriyor

Portal'ın baş tasarımcısı Kim Swift, Xbox Game Studios'a katıldı. Xbox Game Studios'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Swift'in rolü "inovasyonu hızlandırmak ve bağımsız stüdyolarla işbirliği yaparak bulut için oyunlar geliştirmek" olarak tanımlanmış.

1983 doğumlu Kim Swift, birkaç arkadaşıyla birlikte geliştirdikleri portal-tabanlı oyunu Valve'a sunmuş, oyundan oldukça etkilenen Gabe Newell bizzat kendilerine iş teklifi götürmüş ve oyun tarihinin en ünlü ve en iyi oyunlarından biri olan Portal ortaya çıkmıştı. Kim Swift, Portal ekibinin hem lideri, hem de baş bölüm tasarımcısıydı.

Swift Portal'dan sonra da diğer Valve projelerinde görev yapmıştı. Yine geliştirmede liderlik rolü üstlendiği oyunlar arasında Left 4 Dead ve Left 4 Dead 2 de yer alıyor.

2014 yılında Amazon Swift'i bünyesine kattı, 2017 yılında ise Motive Studios'ta tasarım direktörü olarak Electronic Arts'a katıldı. Sonrasında Google Stadia'nın geliştirme stüdyosu Stadia Games & Entertainment'ta oyun tasarımı direktörü görevini üstlendi. Amy Hennig'in iptal edilen Star Wars oyunu Ragtag'de ve sonrasında da Star Wars Battlefront 2 üzerinde çalışmıştı. Anlayacağınız sektörün büyük oyuncularını tek tek dolaşmış bir isim kendisi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum