Profesyonel CS:GO Arenasında Yeni Bir Dönem Başlıyor

Kurallar değişti, masa aynı!

CS 2'nin gelişini de fırsat bilen Valve, uzun süredir ilgi göstermediği CS:GO'nun profesyonel arenasında da önemli değişiklikler yaptı. Bu kural değişiklikleri ile birlikte turnuvaların çok daha "temiz" olması ve performansı ödüllendirmesi hedefleniyor. 

Yapılan açıklama duygusal sözlerle başlıyor. CS'in profesyonel arenasının geçmişte sadece performansı ödüllendirdiğini hatırlatan Valve, son yıllarda bu idealden uzaklaşıldığının altını çizmiş. Kendini eleştirmekten de geri durmayan stüdyo, özellikle son yıllarda en üst düzey turnuvalarda bile "iş ilişkilerinin" etkili olduğunu ifade ediyor.

İşte bu dönem sona ermek üzere.

Valve'ın yeni kural setinde iki yeni madde dikkat çekiyor. Bu maddelerden ilkinde turnuvayı organize eden markaların, takımlar ile herhangi bir iş ilişkisi içerisinde bulunması yasaklanıyor. Bir diğeri ise, pro sahnenin en önemli turnuvalarından ESL Pro League'i dahi etkileyecek.

Bu kurala göre bundan böyle turnuvalarda sadece Valve'a ait sıralama sistemi kullanılacak ve takımlar buna göre turnuvalara davetiye alabilecek. Bu kuralı uygulamayan major turnuvalar ise açık elemeler ile kartları belirleyecek.

Peki bu neden önemli? Yukarıda da belirttiğim ESL Pro League örneğinden ilerleyelim.

ESL Pro League, "Louvre Anlaşması" isimli bir kural şemasına sahip. Bu anlaşmaya göre bazı takımlar her yıl turnuvaya sorunsuz şekilde katılabiliyor. Bu takımların tamamı ESL'in kazandığı paradan da payını alıyor. Buna ek olarak bizim futboldan bildiğimiz lig sistemini kullanan turnuva, bu takımların tabiri caizse "ligden düşmesine" izin vermiyor. Bahsi geçen "partner" takımlar sadece son 4 sezonda gruplarını 3 kez sonuncu bitirmeleri halinde ufak bir "gözlem" altına alınıyorlar.

ESL Pro League'in 11. sezonunda başlatılan bu uygulamada Fnatic, Astralis, Faze Clan, Furia ve bunun gibi pek çok takım bulunuyor.

Eee ne diyelim? Valve pro sahnede kartları yeniden karıyor. Herkese bol şans.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum