"PS4 ve Xbox One'ın Tam Gücüne Yaklaşamadık Bile"

Bu sözler Take-Two Interactive'in CEO'suna ait.

Rockstar ve 2K Games'in sahibi Take-Two Interactive'in CEO'su Strauss Zelnick New York'ta gerçekleştirilen teknoloji fuarında konuştu.

Playstation 4 ve Xbox One'ın sahip olduğu teknolojilerin tam olarak neler yapabileceğini görmüş değiliz. Take-Two olarak yeni nesil için birkaç oyun yayımladık ve bu durum bizim için de geçerli. Konsolların tam potansiyelini henüz görmemiş olmamız gelecek için heyecan verici.

Take-Two'nun son yıllarda yayımcılığını üstlendiği yeni nesil konsol oyunları arasında Grand Theft Auto V, Borderlands 2, NBA 2K15 ve Evolve gibi yapımlar bulunuyor.

Strauss Zelnick sunumunda mikro-ödemelere de değindi:

Müşteriniz onun cebine odaklandığınızı düşünmemeli. Ona bir tecrübe sunmuşsunuz gibi hissetmeli ve para harcadığı için memnun olmalı.

Bazı free-to-play geliştiricileri başta olmak üzere kimi firmaların fazlasıyla para kazanma merkezli olduğunu söyleyen Zelnick ekliyor:

Bu firmalar yaratıcılığı para kazanmak için can sıkıcı, mecburi bir araç olarak görüyor. Biz böyle düşünmüyoruz; para, yaratıcılığın organik bir alt dalı. Oyunculara zaman geçirmeyi sevdikleri şeyler sunuyoruz ki para harcamayı tercih etsinler.

Playstation 4'ün gücüyle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Playstation başkanı Andrew House'tan da benzer açıklamalar gelmişti. Bu söylemler biraz reklam koksa da teknik olarak haksız olmayabilirler elbette. Sektördeki dinamizmi de hesaba katarak ellerini çabuk tutmaya davet ediyorum yapımcıları. Hem biz oyuncuların da işine gelir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum