PS4’ün Son Güncellemesi Yükleme Sürelerini İnanılmaz Derecede Düşürdü

PS4 böyleyse PS5 nasıl olacak kim bilir?

Sony’nin PS5 tanıtımlarında sık sık vurguladığı bir özellik oyunlarda yükleme sürelerinin ciddi ölçüde azalacağıydı; SSD ile yakalanan bir avantaj olarak üstüne basa basa paylaştıkları bir husus bu. Ama bahsedilen bu iyileşme sadece yeni nesil ile sınırlı kalmayacakmış, PS4 için de benzer bir değişimin olabileceğini öğrenmiş olduk.

PS4 için gelen son güncelleme ile birlikte Sony’nin birinci parti oyunlarında yükleme sürelerinde ciddi bir azalış sağlandığı görülüyor. Hatta karşılaştırma videoları paylaşılmaya başlandı bile:

Videoda da görüldüğü üzere The Last of Us Remastered için daha önce yaklaşık 1,5 dakika olan yükleme süresi, güncelleme sonrasında 15 saniye civarına düşmüş durumda, yani yükleme süresini beşte birine indirmeyi başarmışlar. Benzer bir durum Until Dawn için de geçerli; şu Twitter paylaşımında da görülebileceği üzere artık yükleme süresi neredeyse yok denilebilecek düzeye inmiş :) Diğer oyunlardaki duruma ilişkin de paylaşımlar gelecektir. Sonuç olarak, epey mesafe kat edildiğini söylemek mümkün.

Mevcut nesilde böyle iyileştirmeler yapılabilmesi, yeni nesilde bizleri nelerin beklediği konusunda merakımızı da artırıyor. Nihayet uzun yükleme sürelerinden kurtulduğumuz bir döneme girecek gibiyiz, ne dersiniz? Bu arada belki bazılarınıza saçma gelecek, ama sormadan edemiyorum; madem bunu yapmak mümkündü, bunca zamandır niye uzun uzun yükleme ekranlarını izledik durduk acaba?

YORUMLAR
ocelot1789
26 Ekim 2020 17:21

Akıllarda bir tek soru: Madem bir güncellemeyle yapılabiliyordu 6 senedir bu konsol neden acı çekiyor?

Berkay Dursun
ocelot1789
26 Ekim 2020 17:43

Çünkü arge. 50 yıl sonrasının teknolojisi 50 yıl sonra var olacaksa neden kimse çıkıp bugün yapmıyor? 

cavegamer3530
Berkay Dursun
27 Ekim 2020 13:03

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Berkay Dursun
Berkay Dursun
26 Ekim 2020 21:02

Zaten anlaşıldığı üzere PS5 üzerinde geliştirdikleri yazılımsal teknolojiyi, PS4'e de getirmişler. "Neden PS4'e teknoloji geliştirdiler?" değil soru. Soru PS5 için geliştirdikleri teknolojiyi, PS4'e getirebiliyorlarsa, "Neden getirmesinler?".

Getirmişler işte, nemalanan nemalansın. Kimseye bir zararı yok.

emrah.karacan
Berkay Dursun
26 Ekim 2020 20:08

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

ocelot1789
Berkay Dursun
26 Ekim 2020 19:12

"Ps4'e neden SSD koymadınız?  O günlerde de SSD vardı. " desek evet. Ps4 zaten satın aldığım bir konsol onu 7 yıl sonra adam etmek nasıl bir arge olabilir? Millet şu an dönüp " oha ps4 çok iyi olmuş şimdi alınır" demez herhalde 5 geliyorken. 


Parolamı Unuttum