PS5'e Çıkışında Exclusive Oyunlar Eşlik Edecek

Heyecanlanmak için güzel bir sebep

Microsoft'un Xbox Series X için ilk etapta tam exclusive oyun düşünmediğini öğrenmiştik, başlarda çıkan yeni nesil Xbox oyunları PC, Xbox One ve Xbox Series X uyumlu olacaklar. Sony ise görünüşe göre bunun tam tersi bir politika izleyecek. Kotaku'dan Josan Schreier'in kaynaklarından aldığı bilgilere göre PS5'in çıkış oyunları arasında tamamen bu yeni nesil sisteme özel bazı isimler olacak.

Schreier, PS5'in çıkış oyunlarından bazılarının isimlerini bildiğini, bunları şimdilik paylaşamayacağını ama bunların tamamen PS5 exclusive oyunlar olduğunu söylüyor.

PS4'ün son dönem oyunlarından bazılarının PS5'e de geleceklerini tahmin edebiliyoruz (resmi açıklama yapılmadığı sürece 'biliyoruz' dememek lazım), bunlara iki örnek olarak The Last of Us 2 ve Ghost of Tsushima'yı göstermek mümkün. Ayrıca Counterplay Games tarafından geliştirilen Godfall'un da resmi olarak açıklanan ilk PS5 oyunu olduğunu da biliyoruz. Ancak Godfall, aynı zamanda PC için de çıkacağı için bir exclusive değil.

Yani şu aşamada PS5 ile birlikte gelecek olan exclusive oyunları bilenler az sayıda kişi, ama bu oyunların varlığı bile PlayStation'a gönül vermiş oyuncuları heyecanlandırmaya yetiyor olsa gerek. Yine de konsolun çıkışına daha aylar olduğunu düşünürsek Sony'den bir strateji değişikliği gelmesi ihtimalini de göz önünde bulundurmak lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum