PS5'in Yapamadığı PS2 Emülasyonunu Xbox Series Yapıyor

Hayaldi, gerçek oldu

Modern Vintage Gamer paylaştığı son videosunda Sony'nin çeşitli klasik PS2 oyunlarını, Xbox Series S'de çalışırken gösterdi. Xbox Series X ve S'de bulunan geliştirici modu sayesinde PlayStation 2 oyunlarını bu konsolda çalıştırmayı başarmışlar ve oyunlar sadece çalışmakla kalmıyor, gayet de iyi performans sergiliyorlar.

PlayStation 5'te şu an PS2 oyunlarını oynamak mümkün değil, çünkü PS2 veya PS3 oyunlarıyla geri uyumluluk yok. Ancak görünen o ki Sony de konsollarında emülasyon programlarının çalışmasına izin verse, geri uyumluluk da sorun olmaktan çıkacakmış.

Xbox Series'te geliştirici moduna geçildiğinde UWP (Universal Windows Platform) uyguları çalıştırılabiliyor, açık kaynaklı emülasyon yazılımı RetroArch da bunlardan biri.

Silent Hill 2'nin PS2 versiyonunun, PS3/Xbox 360'daki Silent Hill HD Collection versiyonundan daha iyi göründüğünü söylemiş Eurogamer ki bunda hiç de haksız sayılmazlar.

Resetera'daki bir kullanıcının yorumu tüm bu haberi özetliyor aslında: "PS5 bu oyunları çalıştıramazken Xbox konsolları çalıştırabiliyor, sesli güldüm”.

YORUMLAR
cavegamer3530
2 Aralık 2020 14:31

sadfsafaf yarın birgün bu geliştirici özelliğini kullanıp kırarlarsa konsolu şaşırmam

 

Berkay Dursun
1 Aralık 2020 20:54

İnanır mısınız yeni Xcode sürümü de minimum iOS 14.2 istiyor öncesinde çalışmıyor. Çünkü koskoca apple da sony de geliştirdiği yeni yazılım teknolojilerini tamamen keyfine eskiye uyumluluk destekletmiyor. Bunlar hep böyle fantezi işte kullanıcıya yeni ürün aldırma stratejisi falan. muh kapitalizm. 

Anlamayacak avel varsa ironidir. 

Parolamı Unuttum