Rainbow Six Siege'in Yeni Anti Hile Yazılımı Devreye Girdi, Forumlar Karıştı!

Mouse hilecilerinin başı dertte

Rainbow Six Siege'in konsol oyuncuları, uzun bir süredir klavye ve mouse kullanan oyunculardan çekiyor. Normal şartlar altında oyunun izin vermediği bu sistem, kendini akıllı sanan bazı oyuncular tarafından çeşitli yöntemlerle kullanılabiliyor. Elbette bu da ortada haksız bir rekabetin dönmesine neden oluyor. 

Fakat Ubisoft buna bir çözüm bulmuş gibi. Bu çözümün ismi ise "Mousetrap".

Öncelikle konsollarında klavye ve mouse kullanan oyuncuların bunu nasıl yaptığına yakından bakalım. Böylece Ubisoft'un sorunu nasıl çözmeye çalıştığını da anlarız diye düşünüyorum. 

Eğer konsolunuzda klavye ve mouse kullanmak istiyorsanız bunu kolayca yapabiliyorsunuz. Fakat buna izin vermeyen oyunlar var ve Rainbow Six Siege de bu oyunlardan biri. Bunun için oyuncular yaklaşık 100 dolar ücret ödeyerek ek bir cihaz almak zorunda kalıyor. Bu cihazları üreten markalar arasındaki bugünkü konuğumuz Xim Apex. Şuradaki siteden cihazın stoklarının tükendiğini görebilirsiniz.

Peki bu cihaz ne işe yarıyor? Bu cihazı sisteminize taktığınızda konsolunuz, standart kontrolcüyü kullandığınızı düşünmeye başlıyor. Bu da klavye ve mouse kullanan oyuncuların rahatça oyuna girmesini sağlıyor. 

Lakin Moustrap artık bu hokkabazlığın arkasını görebilecek.

Ubisoft bu sistemi, bu tip bir sorunla çatışmak için tasarlanan ilk anti hile yazılımı olarak tanımlıyor. Mousetrap isimli yeni anti hile yazılımı, 6 Mart'ta oyuna eklendiğinden beri pek çok Xim Apex kullanıcısını avlamayı başarmış. Bu oyuncular klavye ve mouse kullanmaya devam ettikçe ceza alacaklar. Cezalar ise bir hayli ilginç.

Geliştiricinin resmi açıklamasına göre mouse ve klavye kullandığı tespit edilen konsol oyuncuları, öncelikle bir gecikme ile karşı karşıya kalacak. Eğer oyuncular bu davranışlarına devam ederse, klavye ve mouse gecikmelerinin süreleri artacak ve oyunu oynayamaz hale gelecekler.

Bize de Ubi'yi tebrik etmek düşüyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum