Red Candle'ın Olaylı Oyunu Devotion, Yeniden Dijital Satışta

Bu sefer kendileri satıyor

Red Candle Games'in yeni korku oyunu Devotion, stüdyonun başına beklenmedik derecede büyük işler açmıştı. Bu neredeyse 2 senelik bir hikaye, stüdyo bu oyun yüzünden çoğu dağıtıcıyla olan ilişkisini kaybetti, oyun Steam'den kaldırıldı, hiçbir yerde satın alınamaz hale geldi. Hikayenin ilk kısmının detaylarını şu haberimizde okuyabilirsiniz.

Hikayenin ikinci kısmı ise 2 ay önce gerçekleşti. GoG, oyunu mağazalarından satacağını duyurdu, Red Candle Games de bu bilgiyi doğrulayan mesajlar attı. Ama her ne olduysa bu açıklamadan kısa bir süre sonra GoG "çok tepki aldık, vazgeçtik" dedi, oyunun hazırlanmış sayfasını bile kapattı. GoG'un kulağını çekenin oyuncular değil de Çin olduğunu tahmin etmek hiç de güç değil tabii ki. Bu kısmın özetini de şu haberimizde okuyabilirsiniz.

Gelelim bugüne. GoG'un bu hoş olmayan hareketinden sonra oyuncular Red Candle'a oyunu itch.io üzerinden satmasını önermişlerdi. Red Candle şimdilik bunun yerine oyunu kendi sitesi üzerinden, DRM'siz biçimde satmaya karar vermiş gibi görünüyor. Tabii işin içinde Steam olmadığı için yerel fiyatlandırmayı da unutmak gerekiyor çünkü oyunun satış fiyatı 17$. Bu da bu fiyattan bizim bu oyuna yine de erişemeyeceğimiz anlamına geliyor ama olsun, artık oynayanlar oynayamayanlara anlatır :)

Oyun bu şekilde belli bir süre yayıldıktan sonra belki Steam ve GoG gibi siteler de üzerindeki yasağı kaldırır diye düşünmek istiyorum ama Çin gölgesi altında bu pek de mümkün görünmüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum