Red Dead Redemption 2'nin 22 Nisan'da Duyurulacağı ve Epic Store'a Özel Olacağı Söyleniyor

Elbette bu tür iddialara şüpheyle yaklaşmak lazım

Red Dead Redemption 2'nin PC'ye de gelmesi herhalde PC oyuncularının en çok istedikleri ve haberini almayı bekledikleri şeylerin başında geliyor olmalı. Geçtiğimiz sene God of War'la birlikte ödüllere ambargo koyan Red Dead Redemption 2'nin er ya da geç PC'ye geleceğine eminiz, ama ne zaman olduğu büyük bir soru işareti.

Geçen gün 4chan'de Red Dead Redemption 2'ye dair bir iddia atıldı ortaya, bunu zaten birkaç yerden daha duymuş olanlarınız vardır. İddianın çıkış noktasının 4chan olması zaten başlı başına kuşku yaratıyor ama Borderlands 3 hakkında yazılanlar doğru çıktığı için bunun da doğru olma ihtimalini görmezden gelmemek lazım.

İddiaya göre Red Dead Redemption 2'nin PC versiyonu 22 Nisan günü duyurulacak ve oyun 9 Temmuz'da yayınlanacak. "Kötü haber ise bunun Epic Games Store'a özel olacak olması" diyor iddianın sahibi. Oyun sonradan da Steam'e gelmeyecek, yani süreli exclusive değil, tamamen exclusive olacakmış. Take-Two'nun Epic ile anlaşma yaptığı ve oyunun DLC ve mikro ödemelerinden elde edilecek tüm gelirin kendilerine kalacağına dair mutabakata vardıklarını da söylüyor bu kişi.

Peki neden 22 Nisan? Orası belli değil. Belki de doğumgünüm olduğu içindir ve Take-Two bana böyle bir jest yapmak istemiştir :) Şaka bir yana o tarih bilgisi bile şüpheyle yaklaşılacak cinsten, E3'te duyurulacağını söylese daha inandırıcı olabilirdi mesela.

Açıkçası ben bu haberin doğru olduğunu düşünmüyorum ama yine de üzerinde konuşacak bir konumuz olmuş oldu. Doğru olduğunu düşünmememin en büyük sebebi ise aynı "sızıntı sahibinin" başka bir mesajında da Super Mario Odyssey'in de Epic Store üzerinden PC'ye geleceğini iddia etmiş olması :) Nintendo bugüne kadar birinci parti oyunlarından hiçbirini PC için yayınlanmadı, Switch'in lokomotif oyunlarından birini pat diye PC'ye getirme ihtimallerini de mümkün görmüyorum. Güya Super Mario Odyssey de 9 Mayıs'ta duyurulacakmış.

Neyse, belki gerçek çıkar da seviniriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum