Red Dead Redemption 2, Tüm Zamanların En Hızlı Satan İkinci Oyunu Oldu

Rockstar liderliği kendisine kaptırmadı

Rockstar, Red Dead Redemption 2'nin satış rakamlarıyla ne kadar övünse yeridir. Stüdyo "eğlence ürünleri tarihinin en büyük haftasonu açılış rekorunu" kırdıklarını açıkladı ki bu gerçekten de doğru. Red Dead Redemption 2'nin tam olarak kaç sattığı açıklanmamış olsa da yalnızca üç gün içinde 725 milyon dolarlık satış yapıldığını söylüyor Rockstar. Bu, gerçekten de müthiş bir para.

Peki hem haftasonu açılış rekorunu kırıp, hem de nasıl "en hızlı satan ikinci oyun" oluyor dersiniz? Cevabı ufak bir ayrıntıda gizli aslında. Grand Theft Auto V, yayınlandığı zaman yalnızca üç gün içinde 1 milyar doların üzerinde satış yaparak tüm zamanların en hızlı satan eğlence ürünü olma unvanını ele geçirmişti. Dolayısıyla Red Dead Redemption 2 bu miktarın altında kaldığı için ikincilikle yetiniyor. Ancak GTA V, Salı günü yayınlanmıştı ve dolayısıyla elde ettiği bu başarı "en iyi haftasonu açılışı" olarak adlandırılamıyor.

Red Dead Redemption 2'nin başarısı bununla da sınırlı değil, oyunun şimdilik elde ettiği tüm rekorlar şu şekilde:

  • Tüm eğlence ürünleri arasında en büyük haftasonu açılışı
  • Tüm eğlence ürünleri arasında en büyük ikinci üç günlük satış miktarı
  • 2018'in en büyük eğlence ürünü açılışı
  • PlayStation Network'te bugüne kadar en çok önsipariş verilen oyun
  • PlayStation Network'te bugüne kadar ilk günde en fazla satılan oyun
  • PlayStation Network'te bugüne kadar ilk üç günde en fazla satılan oyun

Önümüzdeki günlerde bu rekorlara muhtemelen yenileri de eklenecektir (özellikle de Red Dead Online başladığında) ama satışları 95 milyona dayanan, bugüne kadar 6 milyar doların üzerinde gelir getiren Grand Theft Auto V'in yanına yaklaşmak (en azından PC için de çıkana kadar) pek de kolay olmayacak gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum