Remedy'den Control'ü Yeni Nesle Yükseltmek İsteyenlere Kötü Haber

Sadece Ultimate versiyonu yeni nesle yükseltilebilecek

Geçtiğimiz yıl çıkan Control, Remedy’nin sahalara dönüşünü müjdeleyen oyun olmuştu. Gayet olumlu tepkiler aldı, oyun ödüllerinde pek çok adaylığı bulunuyordu, ödüller de kazandı. Sonuç olarak başarılı bir performans sergilediğini söylemek mümkün. Geçtiğimiz günlerde AWE ek paketinin duyurusu da olumlu tepkiler almıştı. Şimdi de oyunun Ultimate versiyonu duyuruldu:

Control Ultimate Edition, ana oyunun yanında 2 ek paketi (The Foundation ve AWE), The Expeditions modunu, fotoğraf modunu ve oyun çıktıktan sonra gelen bütün güncellemeleri içeriyor.

Ultimate Edition ile ilgili sayfada yer alan soru cevap kısmındaki bilgilere göre bu versiyon 27 Ağustos’ta Steam’e gelirken PS4, Xbox One ve Epic Games Store için çıkış tarihi ise 10 Eylül olacak. Ayrıca 2020 sonunda PS5 ve Xbox Series X için de çıkış yapacağı belirtiliyor.

İşte haberimizin başlığında da belirttiğimiz husus bu noktada devreye giriyor. Soru cevap kısmında yeni nesil için yükseltme durumuyla ilgili bir bilgi de paylaşılmış. Buna göre; PS4 veya Xbox One için Control Ultimate Edition’ı satın alanlar ücretsiz olarak yeni nesil versiyonuna güncelleyebilecekler. Ama orijinal versiyonu almış olanlar için böyle bir yükseltme imkânı sunulmayacak. Açıkçası bu can sıkıcı bir detay. Neden böyle bir yol izlenmiş veya orijinal oyunu Ultimate Edition'a yükseltmek için hesaplı bir yöntem sunulacak mı, bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.

 

YORUMLAR
Orcuncharted
13 Ağustos 2020 15:27

Bari Deluxe sürümü alanlara da bu hakkı tanısalarmış :) 

Berkay Dursun
13 Ağustos 2020 14:29

Ücretsiz yükseltme sunmaları bir lütuf çünkü, bunu sunmamaları anormal olan bir şey değil. PS5 zaten doğrudan geriye uyumlu çalışacağı için hala PS4 versiyonuna sahip olanlar oyunu PS5 üzerinden oynamaya devam edebilecek.

Adamlar PS5'e özel remaster gibi daha yüksek grafiklerde vs olan yeni versiyonunu neden size ücretsiz vermek istesin? Evet bunu yapan bir kaç firma var ama onlar bu lütufu veriyor diye, herkes yapacak diye bir kaide yok. Ultimate sürümünü al, bütün ek paketlerle birlikte yeni sürümü de al demiş adamlar gayet mantıklı bir hamle.

Parolamı Unuttum